O Celta dá un paso cara á salvación con remontada e goleada (4-1)

BANCADA DE RÍO

xoán carlos gil

O As Palmas adiantouse en Balaídos pero Aspas cun dobrete e dúas asistencias liderou a ofensiva celeste

20 abr 2024 . Actualizado ás 18:18 h.

Os goles do Celta apareceron por fin en Balaídos e o conxunto vigués asinou unha goleada en Balaídos (4-1), con remontada incluída, porque o partido comezou torcido cun tanto inicial do AsPalmas , que foi superior durante a primeira metade, pero Iago Aspas, na súa mellor versión, liderou a remontada con dous goles e dúas asistencias. O Celta , que levaba dez tantos como local en toda a tempada, destapouse o día que máis o necesitaba para tomar osíxeno na loita pola salvación e aumentar a súa diferenza na gol average xeral.

O Celta , salvo nas primeiras xogadas, comezou fatal. Co As Palmas tocando a pracer superando con facilidade a tímida presión celeste, que máis parecía flotar que atosigar a un equipo cheo de calidade. Enriba, no primeiro córner, Guaita dubidou entre saír e quedar e nese lapso Herzog, o central do filial rescatado por García Pementa saltou mellor que ninguén e marcou a pracer. O 0-1 aumentou as dúbidas. O Celta era incapaz de organizar un ataque, o As Palmas tocaba e sentíase cómodo e no segundo córner, Guaita atopouse o remate de Herzog, que volveu rematar só.

Co partido en punto morto, un lance secundario espoleó ao Celta e á bancada. Mika Mármore tomouse todo o tempo do mundo para sacar o balón, Aspas encarouse co central amarelo e a partir de aí destapar a tormenta celeste. Larsen non acertou no un contra un con Álvaro Vales tras unha asistencia de Jailson, mediocentro nesta ocasión e dous minutos despois chegou o tanto do empate cunha apertura á banda dereita para Carles Pérez (unha das tres novidades no once), con centro do catalán coa dereita, para que Aspas, acazapado na segunda liña, rematase coa súa perna menos boa ao fondo da rede.

Dous minutos despois, o moañés recibiu de Mingueza, viu o desmarque de Swedberg e meteu un pase milimétrico para que o sueco celebrase a súa primeira titularidade marcando o segundo. Antes do descanso, Hugo Álvarez sacou a pasear o seu característico slálom na costado esquerdo e asistiu a Jailson, pero o seu pase horizontal sobre a mesma liña foi interceptado polo meta visitante.

O inicio do segundo tempo foi unha sucesión de oportunidades dun Celta que presionaba e atopaba espazos por todas as partes, especialmente polas bandas con Carles e Hugo Álvarez. Pero faltoulle acerto para dobrar a vantaxe e ademais atopouse co acerto de Álvaro Vales, que despexou a córner un un contra un con Mingueza tras un gran servizo de Aspas e sacou unha man imposible a un remate de cabeza de Jailson á base do segundo pau. Tamén desviou un remate desde a frontal de Beltrán. Ademais, Larsen non recibiu un par de ocasións coa cana preparada.

O solución chegou co seu substituto, porque o terceiro tanto levou a firma de Douvikas despois dun jugadón de Aspas, que roubou o balón, montou a contra e asistiu ao grego para que marcase a portería baleira. Pouco despois o capitán redondeou unha das súas grandes actuacións marcando o cuarto ao finalizar outra contra.

Co 4-1, o Celta tivo oportunidades para regalarse unha goleada de época, pero faltoulle acerto ante un rival que xa baixara os brazos.