O Bergan mantén o liderado grazas a dous goles milagre de Longo e Musy fronte ao Barbadás (2-0)

M. R. Suárez CARBALLO / LA VOZ

BASILIO BELLO

As dianas chegaron nos minutos 79 e 94, da forma máis inesperada

25 feb 2024 . Actualizado ás 22:48 h.

O Bergantiños segue líder da Terceira Federación (grupo galego) unha semana máis tras vencer ao Barbadás nas Eiroas por 2 goles a 0. Os carballeses estaban obrigados a gañar tras o triunfo do Gran Pena no campo da UD Ourense, xa que o empate non lles valía. Diante tiñan a un rival necesitado de puntos para escapar do descenso directo. O certo é que a pesar de que durante os 90 minutos, os bergantiñáns controlaron o partido, tendo a posesión do balón, e cun adversario que, a pesar de estar ben plantado, agardaba a que se dese a oportunidade para saír ao contragolpe, custoulles xerar ocasións claras. E iso que eles aínda o intentaron con numerosas chegadas, porque o visitante apenas tirou a porta. Así, pois, cando a afección rojilla xa estaba desesperada, fíxose o milagre. O primeiro dos dous que se viviron este domingo no estadio de Bértoa. E de novo, nas botas de Longo, que tras un saque de esquina de David Álvarez, recentemente incorporado do banco, e un barullo na área, logrou coarlla ao porteiro Adrián.

Corría o minuto 79. Co tanto, os locais viñeron arriba e querían máis. O adestrador Secho, moi astuto, deixou tres dos cambios para eses minutos finais que tanto contan ás veces. Cano, que tamén entrou ao céspede no 79, desaproveitou unha oportunidade de ouro coa portería baleira. Pero cando o árbitro, que por certo non tivo que sacar nin unha soa cartolina, deu cinco minutos de engadido, ocorrería a diana máis surrealista da tarde. No 94, Musy, outro que non falla, foi por todas na saída precipitada do porteiro e o erro dun defensa, e obrouse o 2-0, que parecía imposible.

Isra e Remeseiro

Foi un duelo no que destacou, sobre todo, na primeira parte, Isra, polo carril dereito. O primeiro gol puido ter chegado a piques de cumprirse os primeiros dez minutos de xogo, nunha combinación de Manu e Longo, que rematou Remeseiro, pero o poste e a presión dun defensa evitárono. Foi a ocasión máis destacada. O gardameta tamén freou outro tiro lateral do capitán. «Todo ou ano así. Imos sufrir ata ou final», vaticinaba un afeccionado carballés. Un lanzamento de Longo marchouse alto e co 0-0 chegouse ao descanso.

Secho debuxou un 4-3-3, mentres que Agustín Ruiz, un 4-4-2, e ata o minuto 53 non chegaron as primeiras substitucións por parte do equipo foráneo. Estes últimos víronse con máis faísca, por momentos, cando a desesperación tamén era palpable no once do Bergan. O choque empezaba a ser desapracible, como o tempo, que no entanto, mellorou moito en comparación ao diluvio da mañá. Botábase de menos, talvez, máis verticalidade, mesmo fútbol directo en procúraa do ansiado gol. Un disparo lateral de Musy marchouse fóra, pero instantes despois empezou a festa tan agardada. E é que os seguidores do Bergantiños xa non só pensan no ascenso, senón no campionato. A próxima fin de semana toca desprazamento para medirse á Polvoreira, outra formación que loita pola permanencia.

Ficha técnica

BERGANTIÑOS (2): Canedo; Cabarcos (Cano, 74), Iago Martínez, Checa, Isra; Álex Ramos (David Álvarez, 74), Kanouté, Manu (Álex Lorenzo, 88); Remeseiro (Iago López, 88), Longo (Pedrosa, 89) e Musy.

BARBADÁS (0): Adrián; Nespereira, Álvaro (Marcelo, 53), Ribao, Acuña; Ismael (Jere, 79), Juanma, Osian (Litos, 79), Javi; Gabi (Xinzo, 64) e Jose Ramón (Rivero, 64).

GOLES: 1-0, 79: Longo. 2-0, 94: Musy.

ÁRBITRO: Rubén Estremadura (Vigo). Non houbo amoestacións.

INCIDENCIAS: Xornada 22. Partido con algo de vento e orballo intermitente.