Fisterra gañou a Bergantiños no primeiro asalto de «Come a comarca»

Marta López CARBALLO / LA VOZ

FISTERRA

COME A Comarca

O equipo enfrontarase a quen gañe o duelo entre Melide e Barbanza. O programa emítese na televisión galega

17 dic 2020 . Actualizado ás 05:00 h.

Máxima expectación no primeiro duelo da nova tempada de Come a Comarca, emitido a través da Televisión de Galicia e presentado por Fran Cañotas. Se na anterior edición eran cociñeiros anónimos os que se batían en duelo con experimentados chefs de diferentes comarcas galegas, nesta nova tempada prestixiosos restauradores enfrontaranse entre si para pescudar en que zona de Galicia cómese mellor.

A Costa da Morte foi a protagonista indiscutible do primeiro programa, emitido onte e producido por Voz Audiovisual. Bergantiños contra Fisterra, nada menos, e tras un intenso tempo de cociñado os catadores deron aos chefs fisterráns o triunfo. Por cada provincia concorren catro comarcas, que se enfrontan entre si para así obter polo menos un equipo semifinalista por provincia. Unha vez certificado o triunfo de Fisterra, estes deberán agardar a que se celebre o duelo entre Melide e Barbanza para coñecer ao seu próximo opoñente.

Manuel Agapito Mendoza, do restaurante A Cantina, capitaneou ao equipo vencedor, composto por Raúl Góñez, Miguel Silvarredonda (Mar Vivo), Manuel Antelo (A Casa do Peixe) e Pablo Canosa (As Eiras). Fronte a eles, pelexando por demostrar que en Bergantiños se come mellor: a capitá Rocío Martínez (Pementa Rosa), Eva Amado, Óscar Ures (A Cunca), Paula Cancela e Daniel Santos (Pementa Rosa, ambos os).

Estes experimentados cociñeiros non coñeceron, ata minutos antes de comezar coa preparación, o menú que terían que elaborar. Leste foi elixido por dous chefs profesionais e independentes, como son Gerson Iglesias e Manuel Garea. O reto non foi menor, pois en pouco máis dunha hora tiveron que cociñar empanada de queixo de Arzúa e pementos de Herbón, peixe do norte, nabo e salsa verde, así como milhojas de orella, crema ao caramelo e pera. Na preparación do hojaldre, contaba estes días a capitá do equipo bergantiñán, estivo a maior complicación, pois tiveron que facelo a pleno sol e sen refrixerador que lles axudase a controlar a temperatura da masa.

Tras recibir o beneplácito do xurado á súa elaboración, agora os fisterráns xogaranse o paso á semifinal por provincias enfrontándose a Melide ou Barbanza. A expectación por coñecer en que comarca galega cómese mellor é máxima.