O Obradoiro pagou unha pésima primeira parte en Murcia (94-81)

ANDAR MIUDIÑO

Pascu Mendez

Mellorou tras o descanso, pero os locais sempre tiveron o partido baixo control

16 mares 2024 . Actualizado ás 20:29 h.

O Monbus Obradoiro encaixou en Murcia a súa décima derrota consecutiva, 94-81, nun partido que se lle foi das mans na primeira parte. Foron veinte minutos de total dominio local. Tras o intermedio igualáronse as forzas, pero a desvantaxe era moita e o conxunto de Sito Alonso non chegou a ver que perigase o resultado.

O Murcia atópase actualmente dous ou tres banzos por amais do Obradoiro. Deu co xeito de mesturar física e química, todos os xogadores están moi enchufados e non é casualidade que pelexe por ser cabeza de serie nos play off. Esa é a versión que se viu no Palacio dos Deportes desde o minuto uno ante un rival que non atopou respostas, polo menos ata o descanso.

O partido xa empezou mal para as hostes de Moncho Fernández. Os locais, cunha gran circulación de balón, arrincaron cun 8-0 nun visto e non visto, froito dun par de triplos e unha canastra dobre.

O Obra aguantou ese primeiro arreón pimentonero, pero sen atopar fluidez en ataque. Chegou achegarse a dous, aínda que non podía cun rival que sabía buscar as súas vantaxes, sobre todo con Rodions Kurucs facendo moito dano no poste baixo, tanto a Thomas Scrubb como a Timma.

A diferenza no primeiro cuarto foise aos sete puntos porque o Murcia deixou de anotar na longa distancia e perdeu catro balóns. Deberían ter sido só cinco de diferenza, pero Timma perdeu un balón a falta de cinco segundos. E Rodions Kurucs puido anotar sobre a bucina un envío que nunca lle debería ter chegado.

No segundo cuarto, lonxe de mellorar o panorama para os santiagueses, aumentou o temporal. Caupain, que xa raiara a un gran nivel en Sar, fíxose cos mandos do partido. Puido con Strelnieks e con Kovliar e as diferenzas seguiron ensanchándose. O Obra só atopaba puntos na pintura, sobre todo a través de Pustovyi . E con iso, evidentemente, non lle abondaba. Ninguén máis saía ao rescate. O marcador ao descanso resultaba elocuente: 47-30. E eran peores as sensacións, porque o partido estaba a ser dominado de punta a cabo polos locais. O Obra, nin aparafusaba atrás nin atopaba fluidez diante. Todo o contrario que o Murcia.

Non transcorrera nin medio minuto tras a continuación e Moncho Fernández tivo que pedir tempo morto, tras un parcial 5-0, porque aquilo ameazaba con acabar en naufraxio.

E aí sacou o Obradoiro un dos seus acenos de identidade, a de non deixarse levar por máis que todo o estea saíndo ao revés. Recorreu a unha defensa en zona que, cando menos, valeulle para cambiar o ritmo da contenda.

Por fin chegaban os puntos desde o perímetro, a través de Howard e Mendoza. O partido entrou nunha fase de intercambio de canastras e entrou no último cuarto cun 70-53.

Ese capítulo final empezou con dous triplos visitantes seguidos, e un agasallo de Kovliar, cando conducía o ataque e parou por pensar que lle pitaron pasos a Scrubb.

O Obradoiro chegou a achegarse a once, pero non pasou de aí. O Murcia pechou filas atrás, non lle importou cargarse máis de persoais con tal de non deixar que o rival collese ritmo. E se algunha mínima opción podían ter os santiagueses, despois de que Scrubb puxese o 81-69, Radebaugh encargouse de neutralizala con dous triplos nos dous seguintes ataques do seu equipo.

Ficha técnica

Murcia 94: Radebaugh (16), Ennis (12), Sant-Ross (3), Sleva (4) e Todorovic (7) -cinco inicial-. R. Kurucs (12), Caupain (10), Radovic (11), Diagné (14) e A. Kurucs (5).

Obradoiro 81: Kovliar (6), Mendoza (12), Scrubb (8), Timma (7) e Pustovyi (19) -cinco inicial-. Howard (21), Strelnieks, Blazevic (6), Guerrero (2) e Álex Suárez.

Árbitros: Fernando Calatrava, Francisco Rabuña e Rubén Sánchez Mohedas.

Incidencias: Palacio dos Deportes de Murcia.