Patrocinado por Patrocinadopor

Berries & Friends, a marca de superalimentos ourensáns

Marta Vázquez Fernández
Marta Vázquez OURENSE / LA VOZ

AGRICULTURA

A empresa Glecex elabora feitos con extractos de produtos ricos en vitaminas; O ano que vén empezarán a exportar

23 abr 2017 . Actualizado ás 05:00 h.

Coñécese como superalimentos a aqueles produtos cuxo potencial nutritivo ou valor nutricional fainos moi interesantes desde o punto de vista da saúde pola súa alta concentración de antioxidantes, graxas saudables ou vitaminas. Eses son, precisamente, os alicientes dos produtos que comercializa Berries & Friends, unha marca creada pola empresa ourensá Glecex que se centrou na elaboración de alimentos que non só teñan beneficios para a saúde, senón que ademais, e isto tamén é importante, estean ricos.

Emma Conde, tecnóloga dos alimentos, e José Manuel López Vilariño, enxeñeiro agrícola, están detrás desta iniciativa innovadora que naceu fai apenas catro anos, cando os dous emprendedores se coñeceron facendo investigación. «Aos dous apetecíanos desenvolver proxectos que puidesen levar á rúa e así foi como nos decidimos a montar a empresa Glecex», conta José Manuel. A finais do 2013 xa tiñan perfiladas as liñas xerais do seu negocio. «O que buscabamos era desenvolver produtos innovadores, diferenciados. Apostamos polo público que busca unha alimentación saudable, pero salvando ese estigma que teñen ese tipo de produtos, que normalmente son sans pero non están ricos. Os nosos son ambas as cousas á vez».

Con esa filosofía desenvolveron alimentos que teñen un alto contido en vitaminas e que, ademais, son ecolóxicos e proceden sempre do comercio xusto. «Teñen o nome de superalimentos porque son beneficiosos en varios sentidos, está constatado que hai distintas vantaxes asociadas ao seu consumo».

A través da venda online, Berries & Friends leva aos consumidores tres artigos. A pulpa do froito de baobab, que destaca polo seu alto contido en fibra alimentaria e en vitamina C, é un deles. Ademais, elaboran unha mestura de froitas deshidratadas en po, composta por baobab, aronia e açaí, formulada para achegar unha gran fonte de antioxidantes ao día a día, así como un gran número de vitaminas e minerais. O terceiro produto que comercializan actualmente é un cacao en po, fonte de fibra, proteínas e antioxidantes. «Traballamos en dúas etapas», explica José Manuel, que asegura que primeiro avalían que produtos poden achegar os mellores resultados nutricionais. Despois levan a cabo unha caracterización de provedores, escollendo os produtos que teñan a mellor calidade. «Temos un laboratorio no que facemos moitos controis de calidade para garantir o mellor resultado», asegura.

Gourmets

Brasil, Senegal, Bulgaria e Perú, país do que procede o cacao que comercializan (unha mestura de ingredientes procedentes de cultivos ecolóxicos de Ándelos), son os provedores de Glecex, que ten claro que o seu obxectivo máis próximo é o de exportar. «Ese é o noso gran proxecto para o ano que vén». Hoxe en día os seus produtos xa se inclúen entre os «gourmets» dos superalimentos, indicados para calquera idade. «Unha cucharada da mestura de froitas equivale a inxerir catro pezas», garante o enxeñeiro. Ademais, a páxina web inclúe receitas para consumilos.