Filetes rusos con champiñóns
Non hai «baby boomer» en España que non comese con frecuencia este manxar na súa infancia. Demostramos, cunha salsa digna da mellor cociña francesa, que ata un mesmísimo filete ruso pode servirse nunha cea elegante
- Racións4
Wikipedia fala de salisbury steak, pero o común dos mortais coñéceos como filetes rusos. En España non existiu baby boomer que non tomase de cando en vez este riquísimo e copioso manxar. Algo aldraxado, o certo é que hai elaboracións que elevan de categoría un prato baseado en carne picada que, non nos enganemos, gusta a todo o mundo.
Celeste García da Banda demóstrao coa súa sublime elaboración con salsa de champiñóns propia da mellor cociña francesa. Agora, para bordar este prato recoméndanos algúns tips que se nos poden pasar por alto. «Esta receita queda ben co tipo de carne que máis nos guste. Pódese mesturar con porco, ser só de pito ou mesmo de cordeiro». Respecto ao momento de cocción da carne e os champiñóns, lembra que é moi importante, «por iso deben cociñarse pouco nos pasos 3 e 4». E se fixemos máis salsa da que imos utilizar, non esquezas que se pode conxelar e será perfecta para acompañar, por exemplo, unhas albóndegas.
- 500 g de carne picada ecolóxica
- Un mix de especias
- Un chisco de sal
- 6 cucharadas de aceite de oliva virxe extra
- 2 dentes de allo pelados cortados e laminados
- 1 cucharada de manteiga afumada
- 1 cebola pelada e cortada en cubitos
- 8-10 champiñóns portobello laminados
- 1 cucharada de pan rallado
- 1 xema de ovo
- 2 vasos de caldo de carne
- Un pouco de perexil
Para facer a receita de filetes rusos, primeiro pór a carne picada no bol, engadir as especias, o sal e mesturar. Cubrir con filme e deixar no frigorífico polo menos unha hora
Sacar a carne do frigorífico, temperar polo menos 30 minutos, engadir a xema de ovo, mesturar todo ben e dar forma aos filetes rusos
Nunha tixola pór 1 cucharada de aceite de oliva virxe extra, selar os filetes rusos e reservar
Na mesma tixola engadir 3 cucharadas de aceite de oliva virxe extra, a cebola, sofreír e reservar
Logo, na mesma tixola, engadir 2 cucharadas de aceite de oliva virxe extra, allo e sofreír. Cando estea dourado, incorporar os champiñóns e cociñar a lume forte uns minutos. A continuación, engadir a manteiga e envolver. Reservar a metade dos champiñóns
Nesa tixola, incorporar a cebola, o caldo e cociñar uns minutos
Retirar e pasar por un robot de cociña para obter unha salsa homoxénea. Rectificar de sal
Para acabar, pór na tixola os filetes rusos, os champiñóns reservados, a salsa e cociñar 1 minuto
Para servir, decorar con perexil
Comentarios