Filetes rusos con champiñóns

Non hai «baby boomer» en España que non comese con frecuencia este manxar na súa infancia. Demostramos, cunha salsa digna da mellor cociña francesa, que ata un mesmísimo filete ruso pode servirse nunha cea elegante

Racións4

Wikipedia fala de salisbury steak, pero o común dos mortais coñéceos como filetes rusos. En España non existiu baby boomer que non tomase de cando en vez este riquísimo e copioso manxar. Algo aldraxado, o certo é que hai elaboracións que elevan de categoría un prato baseado en carne picada que, non nos enganemos, gusta a todo o mundo. 

Celeste García da Banda demóstrao coa súa sublime elaboración con salsa de champiñóns propia da mellor cociña francesa. Agora, para bordar este prato recoméndanos algúns tips que se nos poden pasar por alto. «Esta receita queda ben co tipo de carne que máis nos guste. Pódese mesturar con porco, ser só de pito ou mesmo de cordeiro». Respecto ao momento de cocción da carne e os champiñóns, lembra que é moi importante, «por iso deben cociñarse pouco nos pasos 3 e 4». E se fixemos máis salsa da que imos utilizar, non esquezas que se pode conxelar e será perfecta para acompañar, por exemplo, unhas albóndegas.

Ingredientes
500 g de carne picada ecolóxica
Un mix de especias
Un chisco de sal
6 cucharadas de aceite de oliva virxe extra
2 dentes de allo pelados cortados e laminados
1 cucharada de manteiga afumada
1 cebola pelada e cortada en cubitos
8-10 champiñóns portobello laminados
1 cucharada de pan rallado
1 xema de ovo
2 vasos de caldo de carne
Un pouco de perexil
Instrucións
  1. Para facer a receita de filetes rusos, primeiro pór a carne picada no bol, engadir as especias, o sal e mesturar. Cubrir con filme e deixar no frigorífico polo menos unha hora

  2. Sacar a carne do frigorífico, temperar polo menos 30 minutos, engadir a xema de ovo, mesturar todo ben e dar forma aos filetes rusos

  3. Nunha tixola pór 1 cucharada de aceite de oliva virxe extra, selar os filetes rusos e reservar

  4. Na mesma tixola engadir 3 cucharadas de aceite de oliva virxe extra, a cebola, sofreír e reservar

  5. Logo, na mesma tixola, engadir 2 cucharadas de aceite de oliva virxe extra, allo e sofreír. Cando estea dourado, incorporar os champiñóns e cociñar a lume forte uns minutos. A continuación, engadir a manteiga e envolver. Reservar a metade dos champiñóns

  6. Nesa tixola, incorporar a cebola, o caldo e cociñar uns minutos

  7. Retirar e pasar por un robot de cociña para obter unha salsa homoxénea. Rectificar de sal

  8. Para acabar, pór na tixola os filetes rusos, os champiñóns reservados, a salsa e cociñar 1 minuto

  9. Para servir, decorar con perexil

Autor Celeste García da Banda é a creadora do blogue de Celeste e \elblogdeceleste, unha web especializada en gastronomía cos seus correspondentes perfís de redes sociais, onde descubrir receitas, produtos, produtores, restaurantes, viaxes gastronómicas e todo o relacionado co sector.
Votación
2 votos
Comentarios

Filetes rusos con champiñóns