Chop suey de tenreira con verduras

Este prato, con orixe no Chinatown de San Francisco, popularizouse entre os amantes da cultura asiática pola súa achega nutritivo e a sinxeleza da súa preparación

Racións4

A comida chinesa ten moitos adeptos en España. Hoxe ensinámosvos a preparar un dos seus pratos estrela: o chop suey de tenreira con verduras. Está buenísimo e é perfecto para acompañar con arroz tres delicias ou cuscús.

 Se che gustan as receitas de distintas partes do globo, podes botarlle un ollo a estas receitas dos autores de Receitas Express: o pavo ao curry ou os escalopines de tenreira con salsa de frambuesas.

Aínda que nós non tiñamos brotes de soia, podes engadilos ao final, xusto antes de pór a salsa e remover. Cocíñanse moi rápido e están buenísimos. Reyes Picardo e Eduardo Burgos tamén suxiren algún froito seco como os anacardos ou cacahuetes.

Ingredientes
500 gr. carne tenreira
Un dente de allo
1 cebola
1 cabaciña
2 cucharaditas de fariña millo
1 cenoria
2 cucharaditas azucre
100 ml. viño fino
Salsa de soia
Salsa de recoiro
Pementa branca
Brócoli (opcional)
Instrucións
  1. Cortamos a carne de tenreira en tiras. Nun bol mesturamos a carne cunha cucharadita de fariña de millo, unha cucharada de salsa de recoiro, dúas cucharadas de salsa de soia e dúas cucharadas de viño fino

  2. Metémolo na neveira durante 20 minutos como mínimo; deste xeito a carne quedará máis zumenta

  3. Mentres, pelamos e cortamos todas as nosas verduras e reservámolas: o dente de allo irá ben picado, a cebola en juliana, a cenoria en tiras finas e a cabaciña cortarase á metade e en lonchas trasversales

  4. Nun bol pomos: unha cucharada salsa de recoiro, dúas cucharadas de salsa de soia, media cucharadita de pementa branca e unha cucharadita de fariña de millo

  5. Mesturámolo todo ben ata que se disolvan os grumos de fariña e reservamos

  6. Nun wok ou unha tixola con aceite douramos o allo e a carne

  7. Cando estea case feita incorporamos as verduras e un chorrito de viño fino

  8. Rehogamos todo durante 2-4 minutos ata que a verdura se abrande un pouco

  9. Engadimos a salsa que preparamos previamente

  10. Removemos durante dous minutos para que todos os ingredientes se impregnen ben

Autor Reyes Picardo e Eduardo Burgos son dous madrileños apaixonados da cociña que, desde o seu fogar de Cedeira crean receitas que non deixarán indiferentes a ningún padal. Podes seguir as súas receitas doados con vídeos dun minuto na súa web: https://recetasexpress.com ou no seu Instagram: \recetasexpress_
Votación
5 votos
Comentarios

Chop suey de tenreira con verduras