Chop suey de tenreira con verduras
Este prato, con orixe no Chinatown de San Francisco, popularizouse entre os amantes da cultura asiática pola súa achega nutritivo e a sinxeleza da súa preparación
- Racións4
A comida chinesa ten moitos adeptos en España. Hoxe ensinámosvos a preparar un dos seus pratos estrela: o chop suey de tenreira con verduras. Está buenísimo e é perfecto para acompañar con arroz tres delicias ou cuscús.
Se che gustan as receitas de distintas partes do globo, podes botarlle un ollo a estas receitas dos autores de Receitas Express: o pavo ao curry ou os escalopines de tenreira con salsa de frambuesas.
Aínda que nós non tiñamos brotes de soia, podes engadilos ao final, xusto antes de pór a salsa e remover. Cocíñanse moi rápido e están buenísimos. Reyes Picardo e Eduardo Burgos tamén suxiren algún froito seco como os anacardos ou cacahuetes.
- 500 gr. carne tenreira
- Un dente de allo
- 1 cebola
- 1 cabaciña
- 2 cucharaditas de fariña millo
- 1 cenoria
- 2 cucharaditas azucre
- 100 ml. viño fino
- Salsa de soia
- Salsa de recoiro
- Pementa branca
- Brócoli (opcional)
Cortamos a carne de tenreira en tiras. Nun bol mesturamos a carne cunha cucharadita de fariña de millo, unha cucharada de salsa de recoiro, dúas cucharadas de salsa de soia e dúas cucharadas de viño fino
Metémolo na neveira durante 20 minutos como mínimo; deste xeito a carne quedará máis zumenta
Mentres, pelamos e cortamos todas as nosas verduras e reservámolas: o dente de allo irá ben picado, a cebola en juliana, a cenoria en tiras finas e a cabaciña cortarase á metade e en lonchas trasversales
Nun bol pomos: unha cucharada salsa de recoiro, dúas cucharadas de salsa de soia, media cucharadita de pementa branca e unha cucharadita de fariña de millo
Mesturámolo todo ben ata que se disolvan os grumos de fariña e reservamos
Nun wok ou unha tixola con aceite douramos o allo e a carne
Cando estea case feita incorporamos as verduras e un chorrito de viño fino
Rehogamos todo durante 2-4 minutos ata que a verdura se abrande un pouco
Engadimos a salsa que preparamos previamente
Removemos durante dous minutos para que todos os ingredientes se impregnen ben
Comentarios