Brownie de limón
Esta sobremesa triunfa na carta de practicamente calquera restaurante. A particularidade desta receita é que ao ter como protagonista o limón é apta para os que foxen deses doces que pecan de empalagosos
Os brownies, eses bollitos de orixe americana e cuxas primeiras receitas datan de 1897, no Catálogo da tenda Sears Roebuck (aínda que non se ten claro cal foi a súa orixe), triunfan practicamente na carta de calquera restaurante do mundo. De feito, isto serviu para que aparezan infinidade de variedades deste doce, algunhas tan ricas e sinxelas de preparar como esta elaboración dos mozos de Receitas Express.
Neste caso o protagonista da sobremesa é o limón, que a este tipo de pratos vailles fenomenal porque lles quita ese punto empalagoso.
- 100 gr fariña de trigo
- 100 gr manteiga líquida
- 200 gr azucre (ou o adozante que che guste)
- Opcional: 50 gr pebidas de chocolate
- 2 ovos medianos
- Zume dun limón mediano
- 2 cucharadas azucre glas
- 1 belisco de sal
Precalentamos o forno a 200°C
Nun bol tamizamos a fariña e mesturamos co azucre, o sal e a manteiga líquida
Engadimos os ovos e o zume de limón e mesturamos todo ben
Enharinamos as pebidas de chocolate, quitámoslles a fariña sobrante e metémolas na nosa mestura
Nunha fonte de forno preparada con spray antiadherente ou papel de forno envorcamos a nosa mestura
Horneamos durante 35 minutos ata que quede feito por dentro e a capa superior estea doradita
Unha vez frío pomos nun bol as dúas cucharadas de azucre glas e imos engadindo gotas de zume de limón ou auga tépeda mentres removemos, ata atopar unha textura densa e asperxemos con iso noso brownie
Comentarios