Brownie de limón

Esta sobremesa triunfa na carta de practicamente calquera restaurante. A particularidade desta receita é que ao ter como protagonista o limón é apta para os que foxen deses doces que pecan de empalagosos


Os brownies, eses bollitos de orixe americana e cuxas primeiras receitas datan de 1897, no Catálogo da tenda Sears Roebuck (aínda que non se ten claro cal foi a súa orixe), triunfan practicamente na carta de calquera restaurante do mundo. De feito, isto serviu para que aparezan infinidade de variedades deste doce, algunhas tan ricas e sinxelas de preparar como esta elaboración dos mozos de Receitas Express.

 Neste caso o protagonista da sobremesa é o limón, que a este tipo de pratos vailles fenomenal porque lles quita ese punto empalagoso.

Ingredientes
100 gr fariña de trigo
100 gr manteiga líquida
200 gr azucre (ou o adozante que che guste)
Opcional: 50 gr pebidas de chocolate
2 ovos medianos
Zume dun limón mediano
2 cucharadas azucre glas
1 belisco de sal
Instrucións
  1. Precalentamos o forno a 200°C

  2. Nun bol tamizamos a fariña e mesturamos co azucre, o sal e a manteiga líquida

  3. Engadimos os ovos e o zume de limón e mesturamos todo ben

  4. Enharinamos as pebidas de chocolate, quitámoslles a fariña sobrante e metémolas na nosa mestura

  5. Nunha fonte de forno preparada con spray antiadherente ou papel de forno envorcamos a nosa mestura

  6. Horneamos durante 35 minutos ata que quede feito por dentro e a capa superior estea doradita

  7. Unha vez frío pomos nun bol as dúas cucharadas de azucre glas e imos engadindo gotas de zume de limón ou auga tépeda mentres removemos, ata atopar unha textura densa e asperxemos con iso noso brownie

Autor Reyes Picardo e Eduardo Burgos son dous madrileños apaixonados da cociña que, desde o seu fogar de Cedeira crean receitas que non deixarán indiferentes a ningún padal. Podes seguir as súas receitas doados con vídeos dun minuto na súa web: https://recetasexpress.com ou no seu Instagram: \recetasexpress_
Votación
11 votos
Comentarios

Brownie de limón