Panzanella toscana

Traémosche a receita da ensalada máis fresca e colorada do verán


Estamos ante unha ensalada de orixe italiana, máis concretamente da rexión da Toscana. A Panzanella está composta polos produtos máis representativos da agricultura da zona. En realidade, se lle engadísemos un pouco de allo e pemento e trituráramos todo estariamos ante algo moi parecido a un gazpacho.

Tal e como propoñen desde A Cociña É Vida, é fundamental xogar con distintas variedades de tomate, xa que van achegar distintas texturas e sabores. Por sorte, na froitería sempre é doado atopar unha ampla variedade que vai desde o pequeno cherry ata as máis exclusivas variedades premium. Nesta ocasión hanse elixido cinco delas pero como se adoita dicir, para gustos colorees, así que deixamos á vosa elección aqueles tomates que máis vos gusten.

Unha última cousa, a elección do pan é importante. Na súa orixe, faise cun pan típico da Toscana pero nós podémolo substituír por un pan branco de hogaza, que deixaremos dun día para outro. Cando a rematedes, deixádea durante unha horita no frigo e será o refrescante acompañamento para calquera tipo carne ou peixe, aínda que tamén funciona como prato único.

Ingredientes
1 hogaza de pan branco do días anterior
1 Tomate monterosa
1 Tomate mar azul
2 Tomates cherokee
2 Tomates raf
8 Tomates cherry
1 Pepino
1 Cebola vermella
Alfabaca
Sae
AOVE
Vinagre de Xerez
Auga
Instrucións
  1. En primeiro lugar habemos de cortar a cebola en medios aros de medio centímetro de grosor e pómolos a remollo en auga fría durante unha hora para suavizar o sabor.

  2. Troceamos o pan, póndoo a metade nunha ensaladera e mollándoo cun pouco de auga e vinagre.

  3. Sobre leste pomos a metade da cebola ben escurrida, a metade do pepino pelado e cortado en finas rodajas, a metade dos tomates troceados e alfabaca picada.

  4. Aderezamos cun pouco de vinagre, sal e aceite ao gusto e repetimos a mesma operación pondo os ingredientes que nos quedaron por capas no mesmo orde.

  5. Volvemos aderezar, mesturamos ben todos os ingredientes e mantémolo no frigorífico durante unha hora para que se arrefríe e aséntense os sabores.

  6. Presentámola na mesma ensaladera recentemente sacada do frigorífico, xa que é un prato que se come frío. Pode funcionar como un refrescante entrante ou como acompañamento de carnes ou peixe. Tómela como a tomes, os sabores faranche viaxar de inmediato ao corazón da Toscana.

Autor Marco Soriano e Ana Prieto Esta parella coruñesa de «foodies», creadores do blogue lacocinaesvida.com mostra nos seus posts o seu xeito de entender o mundo da gastronomía e o seu defensa sen concesións da cociña atlántica e o produto local.
Votación
35 votos
Comentarios

Panzanella toscana