Panzanella toscana
Traémosche a receita da ensalada máis fresca e colorada do verán
Estamos ante unha ensalada de orixe italiana, máis concretamente da rexión da Toscana. A Panzanella está composta polos produtos máis representativos da agricultura da zona. En realidade, se lle engadísemos un pouco de allo e pemento e trituráramos todo estariamos ante algo moi parecido a un gazpacho.
Tal e como propoñen desde A Cociña É Vida, é fundamental xogar con distintas variedades de tomate, xa que van achegar distintas texturas e sabores. Por sorte, na froitería sempre é doado atopar unha ampla variedade que vai desde o pequeno cherry ata as máis exclusivas variedades premium. Nesta ocasión hanse elixido cinco delas pero como se adoita dicir, para gustos colorees, así que deixamos á vosa elección aqueles tomates que máis vos gusten.
Unha última cousa, a elección do pan é importante. Na súa orixe, faise cun pan típico da Toscana pero nós podémolo substituír por un pan branco de hogaza, que deixaremos dun día para outro. Cando a rematedes, deixádea durante unha horita no frigo e será o refrescante acompañamento para calquera tipo carne ou peixe, aínda que tamén funciona como prato único.
Ver esta publicación en Instagram
- 1 hogaza de pan branco do días anterior
- 1 Tomate monterosa
- 1 Tomate mar azul
- 2 Tomates cherokee
- 2 Tomates raf
- 8 Tomates cherry
- 1 Pepino
- 1 Cebola vermella
- Alfabaca
- Sae
- AOVE
- Vinagre de Xerez
- Auga
En primeiro lugar habemos de cortar a cebola en medios aros de medio centímetro de grosor e pómolos a remollo en auga fría durante unha hora para suavizar o sabor.
Troceamos o pan, póndoo a metade nunha ensaladera e mollándoo cun pouco de auga e vinagre.
Sobre leste pomos a metade da cebola ben escurrida, a metade do pepino pelado e cortado en finas rodajas, a metade dos tomates troceados e alfabaca picada.
Aderezamos cun pouco de vinagre, sal e aceite ao gusto e repetimos a mesma operación pondo os ingredientes que nos quedaron por capas no mesmo orde.
Volvemos aderezar, mesturamos ben todos os ingredientes e mantémolo no frigorífico durante unha hora para que se arrefríe e aséntense os sabores.
Presentámola na mesma ensaladera recentemente sacada do frigorífico, xa que é un prato que se come frío. Pode funcionar como un refrescante entrante ou como acompañamento de carnes ou peixe. Tómela como a tomes, os sabores faranche viaxar de inmediato ao corazón da Toscana.
Comentarios