Costela de tenreira galega en adobo

Da man de IGP Tenreira Galega e Vegalsa-Eroski preparamos este prato perfecto para o verán cunha carne ben tenra e cargada de nutrientes

Racións4

Agora que chega o verán unhas costelas de tenreira entran que dá gusto, sobre todo se levan (como é o caso), un bo adobo. Da man da IXP Tenreira Galega invitámosche a preparar un saboroso costillar que resolve calquera comida da fin de semana e que podemos redondear cunha ensalada fresca de guarnición ou unhas patacas gajo embadurnadas no adobo que sobre do que utilizamos para a carne.

Ingredientes
1,5 kg centro de costillar de tenreira galega con óso
0,3 l. de aceite oliva virxe extra
0,1 l. de viño branco DO ribeiro
2 dentes de allo picados fino
40 gr. de pemento doce
5 gr. de orégano seco
5 gr. tomiño seco
1 folla de loureiro
Pementa negra recentemente moída ao gusto
Instrucións
  1. Cortar as costelas individuais ao longo do sentido do óso

  2. Elaborar o adobo mesturando ben todos os ingredientes e verter sobre a carne mesturando ben, asegurándose de que todas as pezas quedan embadurnadas

  3. Deixar macerar en neveira polo menos 24 horas (aínda que o recomendable son 48 horas)

  4. Sacar as costelas da neveira polo menos unha hora antes de cociñalas. Escurrirlas do adobo e dispolas sobre unha rejilla de forno

  5. Á súa vez dispor a rejilla sobre unha placa de asar cun pouco de auga no fondo. Meter en forno precalentado a 190-200ºC durante aproximadamente 40 minutos, ata observar que a carne se vai contraendo e desprendendo do óso

  6. Debe quedar cociñada pero zumenta. Pintar de novo as costelas co adobo restante e hornear 10 minutos máis

Votación
9 votos
Comentarios

Costela de tenreira galega en adobo