Guiso de choupas con garavanzos

Similar a unha potaxe de vixilia, aproveitamos para pór en valor o garavanzo, un ingrediente tan humilde como agradecido en todo tipo de pratos

Racións4

No ano do garavanzo, legume humilde pero que nunca deixou de ter un papel relevante na cociña popular española, imos reivindicar as súas cualidades, que poderían outorgarlle o apelido de superalimento. Xa sabemos que vai con todo e que mesmo no noso caso habémosnos/habémonos atrevido a preparalo con centola. Pero hoxe toca cun guiso mariñeiro que ata certo punto é similar a unha potaxe de vixilia. A verdade é que é un prato moi sinxelo, baseado no popular guiso de choupas.

Ingredientes
250 g de garavanzos I.G.P Fuentesaúc
500 g choupa limpa
1 cebolleta
2 dentes de allo
1 pemento verde
1 cucharada de tomate concentrado
1 cucharadita de pemento da Vera doce
Un chisco de pemento da Vera picante
1 sobre de azafrán moído
1 vaso de viño branco
Aceite de oliva
Perexil
Sae
Instrucións
  1. Temos que pór os garavanzos a remollo en abundante auga cun chisco de sal durante toda a noite.

  2. Posteriormente pomos os garavanzos nunha pota con auga e deixámolos cocer ata que estean tenros, durante aproximadamente dúas horas e media. Se queredes aforrar tempo, podédelos facer en pota exprés o que vos levará uns 30 minutos na posición 2. 

  3. Pomos a cebola picada nunha pota cun pouco de aceite de oliva a lume suave. Cando comece a pochar engadimos o allo picado, o pemento verde, o tomate e seguimos rehogando. Cando estea todo ben pochado, engadimos o pemento, o azafrán e o viño branco.

  4. Deixamos que se reduza un pouco o viño e engadimos a pota cortada en anillas. Agardamos a que se faga un pouco e engadimos os garavanzos escurridos. Se queremos que quede un pouco máis caldoso, engadimos un pouco de auga, rectificamos de sal e deixamos cocer durante uns dez minutos para que se integren ben os sabores.

Autor Marco Soriano e Ana Prieto Esta parella coruñesa de «foodies», creadores do blogue lacocinaesvida.com mostra nos seus posts o seu xeito de entender o mundo da gastronomía e o seu defensa sen concesións da cociña atlántica e o produto local.
Votación
32 votos
Comentarios

Guiso de choupas con garavanzos