Guiso de choupas con garavanzos
Similar a unha potaxe de vixilia, aproveitamos para pór en valor o garavanzo, un ingrediente tan humilde como agradecido en todo tipo de pratos
- Racións4
No ano do garavanzo, legume humilde pero que nunca deixou de ter un papel relevante na cociña popular española, imos reivindicar as súas cualidades, que poderían outorgarlle o apelido de superalimento. Xa sabemos que vai con todo e que mesmo no noso caso habémosnos/habémonos atrevido a preparalo con centola. Pero hoxe toca cun guiso mariñeiro que ata certo punto é similar a unha potaxe de vixilia. A verdade é que é un prato moi sinxelo, baseado no popular guiso de choupas.
- 250 g de garavanzos I.G.P Fuentesaúc
- 500 g choupa limpa
- 1 cebolleta
- 2 dentes de allo
- 1 pemento verde
- 1 cucharada de tomate concentrado
- 1 cucharadita de pemento da Vera doce
- Un chisco de pemento da Vera picante
- 1 sobre de azafrán moído
- 1 vaso de viño branco
- Aceite de oliva
- Perexil
- Sae
Temos que pór os garavanzos a remollo en abundante auga cun chisco de sal durante toda a noite.
Posteriormente pomos os garavanzos nunha pota con auga e deixámolos cocer ata que estean tenros, durante aproximadamente dúas horas e media. Se queredes aforrar tempo, podédelos facer en pota exprés o que vos levará uns 30 minutos na posición 2.
Pomos a cebola picada nunha pota cun pouco de aceite de oliva a lume suave. Cando comece a pochar engadimos o allo picado, o pemento verde, o tomate e seguimos rehogando. Cando estea todo ben pochado, engadimos o pemento, o azafrán e o viño branco.
Deixamos que se reduza un pouco o viño e engadimos a pota cortada en anillas. Agardamos a que se faga un pouco e engadimos os garavanzos escurridos. Se queremos que quede un pouco máis caldoso, engadimos un pouco de auga, rectificamos de sal e deixamos cocer durante uns dez minutos para que se integren ben os sabores.
Comentarios