Como facer patacas gajo en dez minutos

Aínda non temos claro se o punto máis forte desta elaboración é que se prepara nun pispás ou que apenas ten calorías


Como expertos que son Reyes e Eduardo nisto de facer receitas nun pispás, esta vez ensínannos a preparar patacas ao microondas. Un acompañamento sempre apetecible para eses días que imos a mil que, ademais, é totalmente versátil. Pero o punto máis forte deste prato aínda non temos claro se é que se tarda dez minutos en preparalo ou que apenas ten calorías.

Ingredientes
10 patacas pequenas
Media cucharadita de sal
Un pouco de orégano
Un pouco de sal de allo
2 cucharadas de aceite
Instrucións
  1. Lavamos as patacas e secámolas cun pano para eliminar ao máximo todas as impurezas da pel

  2. Cortamos as patacas pola metade e logo estas en tres partes, dando forma de gajo a cada unha delas

  3. Nun bol, que é importante que aguante altas temperaturas, pomos as patacas cortadas

  4. Engadimos o sal, o orégano e o sal de allo. E mesturamos ben

  5. Botamos un chorrito de aceite de oliva virxe extra

  6. Removemos ben coas mans (tamén podes usar unha espátula ou lingua de goma para evitar mancharche) ata que todas as patacas queden impregnadas do aceite e as especias

  7. Metemos no microondas durante 5 minutos a máxima potencia

  8. Con axuda dun pano ou manopla para non queimarnos sacamos do microondas e removemos ben

  9. Volvemos metelas ao microondas durante 5 minutos a máxima potencia

  10. Sacamos do microondas e emplatamos

Autor Reyes Picardo e Eduardo Burgos son dous madrileños apaixonados da cociña que, desde o seu fogar de Cedeira crean receitas que non deixarán indiferentes a ningún padal. Podes seguir as súas receitas doados con vídeos dun minuto na súa web: https://recetasexpress.com ou no seu Instagram: \recetasexpress_
Votación
26 votos
Comentarios

Como facer patacas gajo en dez minutos