Como facer patacas gajo en dez minutos
Aínda non temos claro se o punto máis forte desta elaboración é que se prepara nun pispás ou que apenas ten calorías
Como expertos que son Reyes e Eduardo nisto de facer receitas nun pispás, esta vez ensínannos a preparar patacas ao microondas. Un acompañamento sempre apetecible para eses días que imos a mil que, ademais, é totalmente versátil. Pero o punto máis forte deste prato aínda non temos claro se é que se tarda dez minutos en preparalo ou que apenas ten calorías.
- 10 patacas pequenas
- Media cucharadita de sal
- Un pouco de orégano
- Un pouco de sal de allo
- 2 cucharadas de aceite
Lavamos as patacas e secámolas cun pano para eliminar ao máximo todas as impurezas da pel
Cortamos as patacas pola metade e logo estas en tres partes, dando forma de gajo a cada unha delas
Nun bol, que é importante que aguante altas temperaturas, pomos as patacas cortadas
Engadimos o sal, o orégano e o sal de allo. E mesturamos ben
Botamos un chorrito de aceite de oliva virxe extra
Removemos ben coas mans (tamén podes usar unha espátula ou lingua de goma para evitar mancharche) ata que todas as patacas queden impregnadas do aceite e as especias
Metemos no microondas durante 5 minutos a máxima potencia
Con axuda dun pano ou manopla para non queimarnos sacamos do microondas e removemos ben
Volvemos metelas ao microondas durante 5 minutos a máxima potencia
Sacamos do microondas e emplatamos
Comentarios