Cenorias con hummus de pipas

Imos darlle un toque orixinal ao aperitivo da fin de semana cunhas cenorias tricolor e un hummus cheo de sabor que nada ten que ver coa elaboración máis coñecida


Sabías que a cenoria non foi de cor laranxa ata o século XVI? Foron os agricultores holandeses os que fixeron unha selección destas raíces comestibles, como homenaxe á casa real de Orange, que ten o laranxa como cor emblema. Pero a súa procedencia inicial témola que fixar en Oriente medio, máis concretamente en Irán.

En Europa crese que foi introducida sobre o século X, e as crónicas da época apuntan a que eran de cor amarela e violáceo, tal e como volven atoparse en moitas froiterías. Para aproveitar que cada vez poden verse máis estas cenorias tan orixinais, nada mellor que gozar delas acompañadas dun hummus. Pero tiña que ser unha versión tan orixinal como estas hortalizas, por iso fixémolo con pipas de girasol e allo negro. O resultado é un saudable e saboroso prato vexetariano que xa sólo polo seu colorido entra polos ollos.

Ingredientes
Unha bandexa de cenorias de cores (pero valen tamén só laranxas)
100 g de pipas peladas ao natural
50 ml de zume de limón
2 allos negros
2 cucharaditas de figa en gran
Unha cucharadita de mostaza en gran
Aceite de oliva virxe extra
Unha c ucharada de mel
Unha cucharada de tahina (pasta de sésamo)
Unha cucharadita de cúrcuma
Media guindilla picada
Cilantro
Pementa e sal
Instrucións
  1. Temos que pór as pipas a remollo en abundante auga a noite anterior. Comezaremos escurriendo as pipas e póndoas nun vaso de batidora xunto cos allos negros pelados, o zume de limón, unha cucharadita de figa, a cúrcuma, a tahina, sal e pementa ao gusto e un chorrito de aceite.

  2. Imos batendo e engadindo aceite con coidado ata acadar unha textura de pasta. Doutra banda, mesturamos nun vaso o mel coas sementes de mostaza, unha cucharadita de figa e aceite de oliva e pintamos as cenorias previamente peladas.

  3. Pómolas nunha fonte con papel de forno e témolas no forno previamente quentado a 220ºC durante uns 30-40 minutos.

  4. Nunha fonte ou un prato pomos a base do hummus. Colocamos as cenorias amais e rematamos espolvoreando un pouco de cilantro picado e gundilla, ambos moi picados. Tamén podemos pór unhas pipas tostadas na tixola para darlle un toque crujiente.

Autor Marco Soriano e Ana Prieto Esta parella coruñesa de «foodies», creadores do blogue lacocinaesvida.com mostra nos seus posts o seu xeito de entender o mundo da gastronomía e o seu defensa sen concesións da cociña atlántica e o produto local.
Votación
63 votos
Comentarios

Cenorias con hummus de pipas