Rillete de sardiñas
Aínda que esta receita é habitual preparala con carne, dámoslle unha oportunidade cun produto do mar e o toque mestre: a salsa kimchi
Este entrante francés, habitual das charcuterías da zona noroeste do país, ten na súa versión con porco a alternativa clásica. Con todo pode prepararse de mil xeitos e, neste caso, Pilar de Mesa, responsable e profesora dos cursos de cociña Taller de Mesa, na Coruña arríscase coa sardiña e o orixinal toque da salsa kimchi. É un bo momento para darlle unha oportunidade á que é a salsa coreana por antonomasia, pero se non, obteremos igual un entrante delicado e saboroso que ademais, sérvenos perfectamente como idea para unha cea lixeira.
- Unha lata de sardiñas en aceite
- 100 gr. de queixo de untar
- 50 ml. de zume de limón
- Media cebola
- 2 cucharaditas de salsa kimchi
- Sal e pementa
- Unhas rebanadas de baguette e olivas picadas como guarnición
Escurrirle o aceite ás sardiñas e sacar da lata. Limpar os filetes para que a carne quede libre de escamas, espiñas e tripas
Pasar por un vaso triturador a carne da sardiña limpa co resto de ingredientes. Convén ir botando aos poucos o limón para que quede a textura desexada: é dicir, a dun paté fino
O kimchi é forte así que o deixamos á elección do consumidor engadilo ou non, pero aseguramos que é o que lle vai dar ese toque inconfundible
Meter tapado por papel filme na neveira polo menos media hora
Tostar o pan que prefiramos; no noso caos, baguette
Para emplatar podemos usar a propia lata de sardiñas ben lavada, e acompañamos o entrante dunhas olivas picadas
Comentarios