Compota de mazá ao viño tinto

Unha receita de moita tradición cun toque distinto, ou que lle achega ou viño tinto

Racións4

A receita que hoxe presentamos na nosa casa ten moita tradición, e lévase facendo anos. Porén, son moitas as persoas que nunca así a probasen. Nós, que xa gustamos dá compota básica máis efectiva, adoramos ou toque de intensidade que lle ofrece ou viño tinto na cocción.

Ingredientes
4 mazás
320 ml de viño tinto
280 ml de auga
6 culleradas de azucre
1 rama de canela
Instrucións
  1. Para comezarmos, temos que pór ao lume un cazo coa auga, ou viño, ou azucre e a canela

  2. Deixamos que ferva 3-4 minutos e despois engadimos a mazá, pelada e cortada en dadiños

  3. Poñemos a lume medio e deixamos que se cociñe durante 25-30 minutos

  4. Deixamos repousar uns minutos para que espese un pouco e xa estaría lista para comer.

    Non caso de que a prefirades algo máis grosa, podedes deixar un pouco máis de tempo ou reducir cantidade de líquido antes. A nós gústanos que quede substanciosa e moi húmida. E tremenda larpeirada. Aínda non sabemos como sabe mellor, quente ou fría, pero entrar sempre entra ben.

Autor Bolboretas non bandullo é un proxecto gastrocultural comprometido co noso idioma e cultura de Diana e David, profesores de lingua e autores do libro "Cociñando con Bolboretas non bandullo" www.bolboretasnobandullo.com
Votación
3 votos
Comentarios

Compota de mazá ao viño tinto