Cuscús con pito e verduritas
Perfecto para os amantes das especias. Non tardas máis de 20 minutos en preparalo e a dificultade do prato consiste, literalmente, en saber cortar.
- Racións2
Os afeccionados ás especias están de parabén. Este prato é sinxelo, rápido e sáese das opcións habituais. Ademais, permite perfectamente acabar cos restos de verduras da neveira dunha forma sostible e, os vexetarianos, poden perfectamente prescindir do pito e incorporar, por exemplo, tofu, que gañará moito co sabor especiado dos condimentos que incorporemos.
En canto aos legumes, tres cuartas partes do mesmo. Os garavanzos quédanlle xenial a este tipo de elaboracións, e achegan un extra de enerxía perfecto se imos levar este prato á oficina ou se temos présa e queremos comer algo rápido ao mediodía sen renunciar a unha receita saudable.
- Unha cunca de cuscús
- Un filete de pito
- Medio cabaciña
- Un pemento italiano
- Medio allo porro
- Unha cebola pequena
- Medio bote de fabas vermellas
- Dúas cenorias
- Especias ao gusto
- Aceite de oliva e sal
Facemos un sofrito coa cebola, o allo porro, a cenoria e o pemento italiano. Todo cortado en taquitos pequenos. Ao cabo de dez minutos de ter as verduritas ao lume a potencia media, incorporamos a cabaciña e o pito, que tamén estarán cortados en cuadraditos. Salpimentamos.
Deixamos que se faga todo ben a lume medio baixo e, mentres, pomos un cazo con auga a ferver. Doutra banda, enchemos unha cunca con cuscús.
Cando a auga ferva botámola sobre a cunca con cuscús ata cubrir. Tapamos cun prato ou un pano de cociña e deixamos que o cuscús absorba a auga.
É o momento de engadir as fabas vermellas, xa cocidas, para facelo todo máis rápido. É importante lavalas ben antes de incorporalas ao sofrito. Revolvemos.
Engadimos o cuscús ao sofrito e empezamos a botar especias ao gusto. No meu caso, engadín: curry, cúrcuma, pemento e figa. Mesturamos todo ben e está listo para servir.
Comentarios