Cuscús con pito e verduritas

Perfecto para os amantes das especias. Non tardas máis de 20 minutos en preparalo e a dificultade do prato consiste, literalmente, en saber cortar.

Racións2

Os afeccionados ás especias están de parabén. Este prato é sinxelo, rápido e sáese das opcións habituais. Ademais, permite perfectamente acabar cos restos de verduras da neveira dunha forma sostible e, os vexetarianos, poden perfectamente prescindir do pito e incorporar, por exemplo, tofu, que gañará moito co sabor especiado dos condimentos que incorporemos.

En canto aos legumes, tres cuartas partes do mesmo. Os garavanzos quédanlle xenial a este tipo de elaboracións, e achegan un extra de enerxía perfecto se imos levar este prato á oficina ou se temos présa e queremos comer algo rápido ao mediodía sen renunciar a unha receita saudable.

Ingredientes
Unha cunca de cuscús
Un filete de pito
Medio cabaciña
Un pemento italiano
Medio allo porro
Unha cebola pequena
Medio bote de fabas vermellas
Dúas cenorias
Especias ao gusto
Aceite de oliva e sal
Instrucións
  1. Facemos un sofrito coa cebola, o allo porro, a cenoria e o pemento italiano. Todo cortado en taquitos pequenos. Ao cabo de dez minutos de ter as verduritas ao lume a potencia media, incorporamos a cabaciña e o pito, que tamén estarán cortados en cuadraditos. Salpimentamos.

  2. Deixamos que se faga todo ben a lume medio baixo e, mentres, pomos un cazo con auga a ferver. Doutra banda, enchemos unha cunca con cuscús.

  3. Cando a auga ferva botámola sobre a cunca con cuscús ata cubrir. Tapamos cun prato ou un pano de cociña e deixamos que o cuscús absorba a auga.

  4. É o momento de engadir as fabas vermellas, xa cocidas, para facelo todo máis rápido. É importante lavalas ben antes de incorporalas ao sofrito. Revolvemos.

  5. Engadimos o cuscús ao sofrito e empezamos a botar especias ao gusto. No meu caso, engadín: curry, cúrcuma, pemento e figa. Mesturamos todo ben e está listo para servir.

Votación
8 votos
Comentarios

Cuscús con pito e verduritas