San xacobes de berenxena

É ou momento de aproveitar ou entretemento que nos pode ofrecer a cociña. Desta maneira, podemos botar man de verduras tan apetitosas como a cabaciña ou a berenxena


Agora que estamos a vivir un momento extraordinario non que se aveciñan moitas horas de casa,

é ou momento de aproveitar ou entretemento que nos pode ofrecer a cociña. Así pois, podemos facer dun acto rutineiro unha experiencia diferente dando lugar a creacións ben novidosas.

Para isto, nada mellor que aproveitar vos produtos de tempada. Desta maneira, podemos botar man de verduras tan apetitosas como a cabaciña ou a berenxena, entre outras moitas. E poden formar parte dúas nosos menús con ideas como esta que segue:

Ingredientes
Berenxenas
Espinacas
Pavo
Queixo
Pemento moída
Allo
Fariña
Sae
2 ovos
Pan relado
Aceite de oliva
Instrucións
  1. Para comezarmos, imos preparar as espinacas. Nunha tixola cunha culleriña de aceite botamos as espicanas, adobadas cun chisco de sal e allo en po ao gusto. Deixamos que se cociñen 3-4 minutos. Reservamos.

  2. A continuación, curta en lascas as berenxenas, ben lavadas. Botámoslles allo en po, pementa moída e sal ao gusto.

  3. E comezamos a montar vos nosos sanxacobes. Aquí ímosvos dar dúas opcións. Lasca de berenxena, lasca de pavo e un chisco de queixo; e tapamos con outra de berenxena. Tamén podemos facer berexena-espinacas-queixo-berenxena. E imos intercalando atei rematar coa berenxena.

  4. De seguir, empoámolas con fariña, logo ovo e, para rematar, pan relado.

  5. Rustrimos en abundante aceite aceite atei que estean douradiños. Poñémolos sobre papel absorbente. Servimos nunha fonte e xa estarían listos para comer

Autor Bolboretas non bandullo é un proxecto gastrocultural comprometido co noso idioma e cultura de Diana e David, profesores de lingua e autores do libro "Cociñando con Bolboretas non bandullo" www.bolboretasnobandullo.com
Votación
24 votos
Comentarios

San xacobes de berenxena