Comidas de antes... e de agora: papas de millo

Nos anos de escaseza moitos galegos podían irse á cama co estómago cheo grazas a este prato


As papas de millo, ou papas de millo galegas, era unha das receitas máis tradicionais da cociña galega, xunto co caldo e o pan de millo. Nos anos de escaseza, a xente máis humilde satisfacía o seu estómago con elas. A día de hoxe esta receita apenas se prepara, pero sempre é bo lembrar de onde vimos.

En épocas de fame fixeron que moitos dos nosos antepasados (non hai que ir moi atrás no tempo) fósense á cama coa barriga chea. Aos habitantes de Moal, un pobo asturiano, chámanlles «papudos» por este prato. «¡Canta fame quitaron!» é o que che dirán se preguntas a algunha persoa maior sobre este prato. Imos ver a receita da man dos mozos de Lambonadas de Galicia.

Ingredientes
75 gr. de fariña de millo
Chisco de sal
400-500 ml de auga ou leite
Azucre (opcional)
Instrucións
  1. Pomos unha pota ao lume e engadímoslle a auga e o sal. Deixamos que se vaia quentando.

  2. Cando xa empezo a amornarse, engadímoslle a fariña de millo e revolvemos continuamente para que non se formen grumos, nin se peguen ao fondo da pota. O ideal é utilizar unhas varillas.

  3. Deixamos que coza un intre ata que teñan unha textura de crema. Se vemos que quedan moi espesas engadímoslle un pouco máis de líquido e, se quedasen soltas, pois lle incorporamos máis fariña.

  4. Servimos as papas quentes, espolvoreando azucre por amais e se precísano leite.

Autor Lambonadas de Galicia é un proxecto familiar que ten como obxectivo mostrar ao mundo as receitas de repostería galegas máis tradicionais. En www.lambonadasdegalicia.club teñen infinidade de receitas sencillísimas. Podes atopalos en Facebook e Instagram baixo o nome \lambonadasdegalicia
Votación
185 votos
Comentarios

Comidas de antes... e de agora: papas de millo