Hamburguesa con lentellas vermellas

Aínda que cada vez son menos, aínda existen aqueles que se resisten a lanzarse ao pracer das hamburguesas vexetarianas. Con esta receita asegurámosche que cambiar de chaqueta nunca che sentará tan ben


Se es dos que as hamburguesas vexetais non remataban de convencerlle, ¡tes que darlle unha oportunidade a esta receita! Está buenísima, a combinación de sabores é deliciosa e a mazá Crimson Snow séntalle de luxo, porque é doce pero cun punto lixeiramente acedo e ese contraste vai xenial.

Por certo, as lentellas vermellas son moi tenras e delicadas, hai que ter coidado de non pasarnos no seu tempo de cocción, se non as atopades podedes substituílas por lentella pardina perfectamente.

Os ingredientes que vos propoño para acompañar estas hamburguesas de lentellas vermellas e mazá son moi sinxelos: rúcula, maionesa caseira e cebola vermella encurtida, de verdade que non necesitan máis.

Ingredientes
180 gr de lentella vermella crúa
1 cenoria
2 chalotas
Aceite de oliva virxe extra
1 mazá Crimson Snow
1 cucharadita de figa en po
Unhas hojitas de cilantro
Dúas cucharadas de pan rallado
Sae
Pementa
4 pans de hamburguesa
Rúcula
Maionesa caseira
Cebola vermella encurtida
Instrucións
  1. O primeiro que imos facer é cocer as lentellas, para iso pomos a quentar auga nun cazo cun pouco de sal e cando comece a ferver engadimos as lentellas, en 8 minutos están listas.

  2. Mentres tanto troceamos as chalotas, quitamos a pel á cenoria e a rallamos.

  3. As lentellas xa estarán feitas, deixámolas escurriendo para que solten todo a auga posible e mentres tanto nunha tixola cun pouquiño de aceite de oliva salteamos 5 minutos as chalotas e a cenoria rallada.

  4. Engadimos ao vaso dunha picadora, as lentellas escurridas, as verduras salteadas, a mazá rallada sen a pel, a figa en po, as hojitas de cilantro, dúas cucharadas de pan rallado, sal e pementa e o trituramos todo ben, necesitamos unha masa nin moi compacta nin moi branda, podemos corrixilo co pan rallado.

  5. Formamos 4 hamburguesas e pasámolas pola tixola, un minuto por cada lado será máis que suficiente.

  6. Tostamos o pan na mesma tixola na que fixemos as hamburguesas e rematámolas de preparar coa rúcula, maionesa caseira e a cebola vermella encurtida.

Autor Lola Crespo Esta madrileña afincada na Coruña é, ademais de avogada, estilista culinaria e unha estupenda cocinillas. Proba diso dan os 11.000 seguidores que a diario seguen as súas receitas na súa Instagram: \frambuesaycaramelo. Podes seguila tamén no seu blogue: www.frambuesaycaramelo.com
Votación
30 votos
Comentarios

Hamburguesa con lentellas vermellas