Tacos mexicanos con sabor a mar

Máis lixeiros que os habituais, esta variante con bacallau é unha alternativa perfecta para aqueles que queren reducir o consumo de carne

Racións4

A cociña mexicana é coñecida por todo o mundo, e en xeral temos dela un concepto de comida picante onde abundan as carnes. Cada vez son máis frecuentes os food trucks en as que podemos atopar estas elaboracións do outro lado do Atlántico, xeralmente tacos, converténdose nun tentempié ideal ou unha comida rápida. Para facer máis sans estes tacos indagamos pola costa do Pacífico, e como resultado traémosvos estes tacos de peixe. Si, si, como soa. A preparación é moi similar aos tacos de carne, pero con pequenas variacións. O resultado final é igual de saboroso. Iso si, pódese dicir que son máis lixeiros. Bo, acabamos co rolo para que o comecedes a enrolar vós.

A Cociña é Vida
Ingredientes
4 tortillas de trigo mini
4 tiras de bacallau fresco
Unhas follas de leituga
1 ovo
Unhas follas de col
50 gr. de cenoria rallada
2 cucharadas de maionesa
Medio iogur
1 cucharadita de mostaza
Vinagre
Media cebola vermella
1 tomate grande
1 cebolleta
1 jalapeño
Un par de cucharadas de zume de lima ou limón
1 feixe de cilantro
Fariña
Pementa
Aceite de oliva virxe extra
Sal
Instrucións
  1. Comezamos facendo un pico de galo.

  2. Seguidamente facemos unha esalada de col cortando a cenoria e a col a tiras. Para a salsa mesturamos maionesa, iogur, mostaza, sal, pementa e unhas gotas de lima ao gusto.

  3. A continuación secamos, salpimentamos e rebozamos as tiras de bacallau en fariña, pasámolas por ovo batido e fritímolas en abundante aceite a 180º C. Cando comecen a dourarse retirámolas e escurrimos sobre un papel de cociña.

  4. Quentamos as tortillas de trigo segundo as instrucións do fabricante.

  5. Para a presentación:  Pomos no centro de cada tortilla estendida un pouco da ensalada de col, leituga picada, amais a tira de peixe, seguimos cunha cucharada de pico de galo e rematamos cun trocito de cebola vermella e cilantro picado. Dobrámolas ao medio e imos colocando nunha cazuelita para servir, acompañadas dun pouco de lima.

Autor Marco Soriano e Ana Prieto Esta parella coruñesa de «foodies», creadores do blogue lacocinaesvida.com mostra nos seus posts o seu xeito de entender o mundo da gastronomía e o seu defensa sen concesións da cociña atlántica e o produto local.
Votación
42 votos
Comentarios

Tacos mexicanos con sabor a mar