Sinxelo e saboroso: pasta con salmón teriyaki
Un prato completo estupendo para levar na tartera á oficina e aguantar o que quede de xornada laboral
- Racións2
Hoxe recupero unha das miñas receitas favoritas: a salsa teriyaki. Séntalle ao salmón de marabilla, e coa pasta temos un prato en grao sumo completo (a min gústame usar lacitos e que queden ao dente, pero podedes usar o tipo que máis vos guste).
Se buscades un prato máis lixeiro podedes suprimir a pasta e engadir máis verduras salteadas, ademais dos pementos, daditos de cenoria, de cabaciña, etc. ¡Facéndoo sólo con verduras paréceme unha súper cea! E é unha opción que tamén fago con frecuencia. No meu caso, as verduras, tamén as prefiro salteadas.
¡Imos coa receita!
- 200 gr de lombo de salmón cortado en dados
- 160 gr de pasta
- 1 cucharada (cda) de jengibre fresco rallado
- 2 cdas. de panela
- 1 cda. de mel
- 2 cdas. de aceite de oliva
- 5 cdas. de salsa de soia
- 1 cdita. de mostaza
- 2 cdas. de vinagre de viño branco
- 1 pemento verde e 1 pemento vermello
- Sementes de sésamo tostado para decorar
Pomos nunha tixola: o jengibre, a panela, o mel, o aceite, a salsa de soia, a mostaza e o vinagre, levamos a ebulición sen deixar de renover, baixamos o lume e deixamos que espese lixeiramente 10 minutos. A continuación, reservamos nun bol.
Pomos auga a ferver con sal para cocer a pasta.
Salteamos os dados de salmón na mesma tixola da salsa xunto cos pementos cortados en tiras
Unha vez estea a pasta a escurrimos, engadimos a salsa, o salmón e os pementos, decoramos co sésamo e ¡prato listo!
Comentarios