Como facer ramen en só 5 minutos

Este prato xaponés, que adquiriu unha gran popularidade en Occidente nos últimos anos, é unha fonte de nutrientes e sabor que non hai que deixar escapar

Racións4

O ramen é unha receita xaponesa que se compón basicamente de fideos de arroz e diferentes acompañantes que lle dan sabor. Pode levar carne ou peixe, algas se che gustan, cebollino e unha infinidade de ingredientes que podes variar sen problema. Nós imos cambiando segundo o que nos apeteza aínda que o que sempre pomos é un ovo e deixamos a xema no seu punto para que se derrame por todo o ramen.

Á parte do seu sabor, o mellor desta receita é a súa sinxeleza e que en só 5 minutos poderás degustala. ¡Verás que boa!

Ingredientes
500 ml. Caldo de verduras (podes comprar un brick ou facelo caseiro)
125 gr. Fideos de arroz
3-4 Ovos (1 por persoa)
1 cucharada grande de Salsa de recoiro
2 cucharada grandes de Salsa de soia
6 Palitos de cangrexo
Opcional: gambas, pito, porco, soia, algas, cebollino picado...
Instrucións
  1. Quenta o caldo de verduras nunha pota a lume forte durante 1-2 minutos.

  2. Unha vez que estea quente, engade 2 cucharadas grandes de salsa de soia e 1 de salsa de recoiro. Remove todo ata que quede ben mesturado.

  3. Antes de que comece a ferver debes engadir os fideos de arroz.

  4. Cando comece a ferver engade os ovos con coidado de que non rompan para que logo a xema estea líquida.

  5. Apaga o lume e pon a tapa da pota. Deixa repousar 2 minutos.

  6. Engadimos os palitos de cangrexo ou os ingredientes que queiras.

  7. Deixamos repousar un minuto e servimos.

Autor Reyes Picardo e Eduardo Burgos son dous madrileños apaixonados da cociña que, desde o seu fogar de Cedeira crean receitas que non deixarán indiferentes a ningún padal. Podes seguir as súas receitas doados con vídeos dun minuto na súa web: https://recetasexpress.com ou no seu Instagram: \recetasexpress_
Votación
88 votos
Comentarios

Como facer ramen en só 5 minutos