Un cóctel contra os catarros? Nos Estados Unidos é a revolución

O «hot buttered rum», un grolo medicinal típico norteamericano, axudará a que os nosos arrefriados pasen a mellor vida ou, polo menos, a que conciliemos o soño


Nestes días nos que moitos sufrimos por culpa dun molesto arrefriado ou caemos presos desas gripes que traen os temporais, o máis adecuado é combatelo como mellor sabemos: cunha bebida quente que nos permita suar eses virus. Hoxe falamos de o Hot Buttered Rum ou, como diriamos en castelán, ron quente mantequillado, se é que esa expresión existe.

 Se o son das palabras ron, manteiga, mel e especias (como canela, cravos e noz moscada) soa como algo que che place, entón sentirasche atraído por este cóctel tan típico destas datas nos Estados Unidos. Está presente desde os tempos coloniais, e dise que xa era algo consumido en Europa, onde lembraremos que os viños especiados teñen moita historia. Foi levado por mariñeiros ingleses ao Novo Mundo, onde substituíron por ron o brandy que lles daban nas súas racións cando se asentaron nas illas caribeñas, e quentaban ese licor para soportar as frías viaxes polo Atlántico. 

 O caso é que a receita xa está presente en libros de cociña caseira dos tempos de  George Washington, e parece ser unha versión dun Hot Toddy, un grolo quente con whisky, especias, mel e herbas; só que neste caso se substitúe o whisky por ron e engádeselle un pouco de manteiga. Como vos podedes imaxinar, como sucede con todas as receitas caseiras, existen múltiples variantes. A que vos propoño a continuación é unha máis entre centos, pero agardo que vos guste.

Ingredientes
50 ml de ron anello (especiado, moito mellor)
1 cucharada de mel
1 cucharada de manteiga sen sal
1 rama de canela
2 cravos de cheiro
Noz moscada
150 ml de auga quente
Instrucións
  1. Nun cazo pomos a ferver a auga coa canela e os cravos a lume medio-baixo.

  2. Mentres tanto, nunha cunca preparamos o ron e o mel.

  3. Cando ferva a auga, vertémola na cunca co ron e o mel e rallamos un pouco da noz moscada, revolvemos para disolver o mel e, cando estea disolta, engadiremos a manteiga, que deixaremos disolver revolvendo suavemente.

  4. Para decorar podemos utilizar unha poliña de canela e unha rodaja de limón cun par de cravos de cheiro inseridos nela.

Autor Miguel Arbe Este coruñés traballou en Londres, Dubai e Xapón rodeado de bartenders de referencia antes de volver á súa cidade natal. Agora tras ser finalista de premios como os Young British Foodies ou Catador do Mes (revista Food and Travel Magazine), pódese gozar dos seus cócteles tras a barra de Bordello Lenceria (Instagram: \bordellolenceria)
Votación
39 votos
Comentarios

Un cóctel contra os catarros? Nos Estados Unidos é a revolución