Torta de cervexa negra: dous praceres culpables nun só bocado

Ao cacao, que para moitos representa a panacea do recetario, súmaselle a esta sobremesa o amargo sabor dunha Guiness para redondear o que é un dos pratos estrela do restaurante A Greca (A Coruña)


Esta torta é un das sobremesas máis aclamadas do restaurante A Greca, da Coruña, que agora volve ter en carta. Con toques que lembran á repostería americana, na que está inspirado este doce é, con todo, perfecto para os que non son especialmente golosos (aínda que ese toque se consegue, tranquilos os «dulceiros», coa crema de chocolate branco. Se queres sorprender cunha torta diferente que guste a todos os públicos non dubides en seguir a prezada receita desta elaboración.

Ingredientes
250 gr de fariña de repostería
75 gr de cacao en po
400 gr de azucre
2 cucharaditas e media de bicarbonato
250 gr de cervexa negra
250 gr de manteiga a temperatura ambiente
140 gr de nata líquida para montar
2 ovos
1 vaina de vainilla
100 gr de chocolate branco
100 gr de nata líquida (para a crema de chocolate branco)
50 gr de iogur natural sen azucre
Instrucións
  1. Mesturamos fariña, bicarbonato, cacao e azucre. Reservamos.

  2. Á parte quentamos a cervexa e a mantequila para que se disolva a manteiga; non ten que ferver. Fóra do lume engádenselle os ovos e a vainilla. 

  3. Mesturamos ben e imos incorporando moi aos poucos os ingredientes secos sen deixar de remover para que non nos queden grumos.

  4. Precalentamos o forno a 180 graos e horneamos a esta temperatura durante 40 minutos aproximadamente.

  5. Para a crema de chocolate branco pomos ao lume a nata, quentámola e nela fundimos o chocolate sen que ferva.

  6. Fóra do lume, e cando teña baixado un pouco a temperatura, incorporámoslle o iogur e mesturamos.

  7. Para a montaxe do prato pomos unha porción de biscoito e salseamos coa crema de chocolate. Podemos acompañar dun xeado de fresa e decorar cuns froitos vermellos.

Votación
10 votos
Comentarios

Torta de cervexa negra: dous praceres culpables nun só bocado