Risotto de cogomelos e queixo parmesano
Un deses pratos que gusta a toda a familia, reconforta e trasládanos á Italia máis profunda
- Racións4
O risotto de cogomelos shiitake é un prato típico italiano que é puro sabor. En Italia, o xeito común de tomar arroz é en forma de rissoto, o que dá como resultado un arroz meloso ou cremoso ao que se lle engaden diferentes ingredientes, facendo as delicias de calquera padal. Nós animámonos por facelo con cogomelos shiitake e champiñóns, pero pódese facer de mil e unha xeitos: de espárragos, de pito, catro queixos, etc.
Antes de empezar a receita, lembrámosvos que o risotto debe comerse recentemente feito, senón queda algo pastoso e perde a melosidad. Así que o mellor é facelo xusto antes de que se vaia a comer, con esta receita tárdase uns minutos. Imos a iso.
- 2 vasos de arroz redondo
- 100 gramos de cogomelos shiitake
- 1 vaso de viño branco
- 100 gramos de champiñóns
- 4-6 vasos de caldo de verduras
- 1 dente de allo
- 1 cebolleta
- 75 gramos de manteiga
- 60 gramos de queixo parmesano
- Sal
Picamos en anacos moi pequenos o dente de allo e a cebolleta.
Collemos unha pota, botamos un pouco de aceite e deixamos que se quente a lume medio. Engadimos o allo, a cebolleta e a manteiga e removemos ata que se doure (vixiando que que non se queime).
Botamos os cogomelos shiitake e os champiñóns cortados en pequenos dados, damos o punto de sal e pementa que queiramos, e deixamos que sofría uns 5-8 minutos.
Cando estea sofrito, engadimos o arroz e a auga e removemos durante uns 2 minutos. Grazas a isto o gran de arroz soltará o almidón e logo quedará máis cremoso.
Pomos o viño e removemos outros dous minutos máis para que evapore o alcol.
A continuación pomos 3 vasos de caldo e deixamos que se faga o arroz uns 20 minutos a lume medio. Removerémolo cada 3-5 minutos para que non se pegue e se vemos que queda sen auga engadimos un vaso ou dous de caldo ata que o arroz estea no punto perfecto. Tamén se pode pór unha tapa para que non se evapore o caldo e revisalo e removelo cada 5 minutos.
Cando o arroz estea feito pomos un vaso máis caldo e pómoslle o queixo parmesano rallado, tanto como queiras, así como o resto da manteiga.
Removemos ben e nun par de minutos estará listo para que o gocemos. Lembramos que unha vez feito non se debe agardar máis de 5 minutos a comelo porque senón quedará algo pastoso.
Comentarios