Risotto de cogomelos e queixo parmesano

Un deses pratos que gusta a toda a familia, reconforta e trasládanos á Italia máis profunda

Racións4

O risotto de cogomelos shiitake é un prato típico italiano que é puro sabor. En Italia, o xeito común de tomar arroz é en forma de rissoto, o que dá como resultado un arroz meloso ou cremoso ao que se lle engaden diferentes ingredientes, facendo as delicias de calquera padal. Nós animámonos por facelo con cogomelos shiitake e champiñóns, pero pódese facer de mil e unha xeitos: de espárragos, de pito, catro queixos, etc.

Antes de empezar a receita, lembrámosvos que o risotto debe comerse recentemente feito, senón queda algo pastoso e perde a melosidad. Así que o mellor é facelo xusto antes de que se vaia a comer, con esta receita tárdase uns minutos. Imos a iso.

Ingredientes
2 vasos de arroz redondo
100 gramos de cogomelos shiitake
1 vaso de viño branco
100 gramos de champiñóns
4-6 vasos de caldo de verduras
1 dente de allo
1 cebolleta
75 gramos de manteiga
60 gramos de queixo parmesano
Sal
Instrucións
  1. Picamos en anacos moi pequenos o dente de allo e a cebolleta.

  2. Collemos unha pota, botamos un pouco de aceite e deixamos que se quente a lume medio. Engadimos o allo, a cebolleta e a manteiga e removemos ata que se doure (vixiando que que non se queime).

  3. Botamos os cogomelos shiitake e os champiñóns cortados en pequenos dados, damos o punto de sal e pementa que queiramos, e deixamos que sofría uns 5-8 minutos.

  4. Cando estea sofrito, engadimos o arroz e a auga e removemos durante uns 2 minutos. Grazas a isto o gran de arroz soltará o almidón e logo quedará máis cremoso.

  5. Pomos o viño e removemos outros dous minutos máis para que evapore o alcol.

  6. A continuación pomos 3 vasos de caldo e deixamos que se faga o arroz uns 20 minutos a lume medio. Removerémolo cada 3-5 minutos para que non se pegue e se vemos que queda sen auga engadimos un vaso ou dous de caldo ata que o arroz estea no punto perfecto. Tamén se pode pór unha tapa para que non se evapore o caldo e revisalo e removelo cada 5 minutos.

  7. Cando o arroz estea feito pomos un vaso máis caldo e pómoslle o queixo parmesano rallado, tanto como queiras, así como o resto da manteiga.

  8. Removemos ben e nun par de minutos estará listo para que o gocemos. Lembramos que unha vez feito non se debe agardar máis de 5 minutos a comelo porque senón quedará algo pastoso.

Autor Eduardo Burgos e Reyes Picardo son dous madrileños apaixonados da cociña que, desde o seu fogar de Cedeira crean receitas que non deixarán indiferentes a ningún padal. Podes seguir as súas receitas doados con vídeos dun minuto na súa web: https://recetasexpress.com ou no seu Instagram: \recetasexpress_
Votación
110 votos
Comentarios

Risotto de cogomelos e queixo parmesano