Ovos benedictinos á española
A volta á rutina pode ser tan dura como a peor das resacas. E como precisamente este prato naceu para aliviar os males tras unha noite tola, aproveitamos para lanzarnos a unha receita que nos encherá de enerxía e satisfacción
- Racións2
Os ovos benedictinos son de orixe anglosaxoa. Entre as numerosas atribucións que ten este prato, os autores da cociña é vida quedan coa de Lemuel Benedict, corredor de bolsa en Wall Street. Unha mañá de 1884 buscaba un remedio para a resaca e pediu unhas torradas con manteiga ao maître do hotel Waldorf, Óscar Tschiky. Tamén demandou uns ovos escalfados, touciño entrefebrado crujiente e salsa holandesa. Ao pouco tempo a mestura foi incluída na carta do almorzo e perdura ata os nosos días.
E é que en Nova York, como conta a lenda, as persoas que se deitaban tarde por gozar dunha noite sen freos, levantábanse ao día seguinte preto do mediodía. Un momento no que era tarde para o almorzo e pronto para o xantar. É aquí onde xorde o termo tan de moda «Brunch». Simplemente é iso, un almorzo tardío máis completo que un normal, pero non tan abundante como un xantar. Entre a variedade de alimentos que inclúe o brunch, os ovos benedictinos non poden faltar.
Neste caso, optamos por unha opción castiza como os ovos fritos para darlle un toque diferente e, sen ningunha dúbida, suculento.
- 7 Ovos Campeiros
- 1 Bollito de pan cristal
- 2 Lonchas de xamón cocido
- Unhas hojitas de espinacas baby
- 50 g. de manteiga
- Sae
- Aceite de oliva
Comezamos abrindo o pan en dúas metades longitudinalmente e tostando lixeiramente polos dous lados no grill do forno.
A continuación, imos separar as xemas das claras de cinco ovos e imos a reservas as claras para outras elaboracións.
Procedemos a fritir os dous ovos que nos sobran. Para iso, nunha tixola mediana pomos abundante aceite e, unha vez que estea a uns 180º C, cascamos o ovo e pómolo nun bowl pequeno ou un prato e de aí botámolo á tixola. O obxecto é que non rompa cascándolo directamente sobre o aceite.
Cando comece a ter puntillas, é dicir, o crujiente de ao redor, retirámolo e repetimos a operación co outro ovo.
Pomos a loncha de xamón cocido sobre o pan e gratinamos no forno un par de minutos. Nada máis sacalas, pómoslle unhas follas de espinacas baby e o ovo frito amais .
Xa só nos queda facer a salsa, que é moi similar á holandesa. Para iso. Pomos a manteiga nunha tixola a lume moi baixo.
Cando comece a derreterse botamos as xemas cun pouco de sal e imos removendo a lume moi suave ata que a manteiga lentamente se vaia fundindo e as xemas tomando consistencia. Se vemos que van callando moi rápido retiramos do lume, pois ha de estar coma se fose un baño maría e temos que estar todo o tempo removendo.
Presentación. Repartimos a salsa por amais dos ovos fritos ata que queden ben cubertos e ¡listo! Ea temos os ovos benedictinos á española.
Comentarios