Ovos benedictinos á española

A volta á rutina pode ser tan dura como a peor das resacas. E como precisamente este prato naceu para aliviar os males tras unha noite tola, aproveitamos para lanzarnos a unha receita que nos encherá de enerxía e satisfacción

Racións2

Os ovos benedictinos son de orixe anglosaxoa. Entre as numerosas atribucións que ten este prato, os autores da cociña é vida quedan coa de Lemuel Benedict, corredor de bolsa en Wall Street. Unha mañá de 1884 buscaba un remedio para a resaca e pediu unhas torradas con manteiga ao maître do hotel Waldorf, Óscar Tschiky. Tamén demandou uns ovos escalfados, touciño entrefebrado crujiente e salsa holandesa. Ao pouco tempo a mestura foi incluída na carta do almorzo e perdura ata os nosos días. 

E é que en Nova York, como conta a lenda, as persoas que se deitaban tarde por gozar dunha noite sen freos, levantábanse ao día seguinte preto do mediodía. Un momento no que era tarde para o almorzo e pronto para o xantar. É aquí onde xorde o termo tan de moda «Brunch». Simplemente é iso, un almorzo tardío máis completo que un normal, pero non tan abundante como un xantar. Entre a variedade de alimentos que inclúe o brunch, os ovos benedictinos non poden faltar

Neste caso, optamos por unha opción castiza como os ovos fritos para darlle un toque diferente e, sen ningunha dúbida, suculento.

Ingredientes
7 Ovos Campeiros
1 Bollito de pan cristal
2 Lonchas de xamón cocido
Unhas hojitas de espinacas baby
50 g. de manteiga
Sae
Aceite de oliva
Instrucións
  1.  Comezamos abrindo o pan en dúas metades longitudinalmente e tostando lixeiramente polos dous lados no grill do forno.

  2. A continuación, imos separar as xemas das claras de cinco ovos e imos a reservas as claras para outras elaboracións.

  3. Procedemos a fritir os dous ovos que nos sobran. Para iso, nunha tixola mediana pomos abundante aceite e, unha vez que estea a uns 180º C, cascamos o ovo e pómolo nun bowl pequeno ou un prato e de aí botámolo á tixola. O obxecto é que non rompa cascándolo directamente sobre o aceite.

  4. Cando comece a ter puntillas, é dicir, o crujiente de ao redor, retirámolo e repetimos a operación co outro ovo.

  5. Pomos a loncha de xamón cocido sobre o pan e gratinamos no forno un par de minutos. Nada máis sacalas, pómoslle unhas follas de espinacas baby e o ovo frito amais .

  6. Xa só nos queda facer a salsa, que é moi similar á holandesa. Para iso. Pomos a manteiga nunha tixola a lume moi baixo.

  7. Cando comece a derreterse botamos as xemas cun pouco de sal e imos removendo a lume moi suave ata que a manteiga lentamente se vaia fundindo e as xemas tomando consistencia. Se vemos que van callando moi rápido retiramos do lume, pois ha de estar coma se fose un baño maría e temos que estar todo o tempo removendo.

  8. Presentación. Repartimos a salsa por amais dos ovos fritos ata que queden ben cubertos e ¡listo! Ea temos os ovos benedictinos á española.

Autor A cociña é vida Marco Soriano de Tejada, economista e cronista gastronómico; e Ana Prieto, sanitaria e fotógrafa gastronómica, son os gañadores do premio Blogueros Cociñeiros por Canal Cocina na súa última edición polo seu blogue www.lacocinaesvida.é, son tamén embaixadores da Cebola Chata de Miño da Reserva da Biosfera das Mariñas Coruñesas e Terras do Mandeo.
Votación
41 votos
Comentarios

Ovos benedictinos á española