Espárragos brancos á brasa
Hai vida máis aló dos espárragos en lata e é hora de comprobalo. De plena tempada, é o mellor momento para innovar cun dos produtos máis sans da horta
- Racións2
O espárrago branco é un dos grandes descoñecidos da horta española e está de tempada. Si que é verdade que cada vez está máis presente no mercado, pero o que tamén é certo é que poucas veces se atopan elaboracións máis aló de ver este produto cocido e acompañado dunha maionesa ou sinxela vinagreta. Por iso nesta ocasión optamos por darlle unha volta de porca ao produto e preparalo á grellada, agora que o tempo acompaña. Se quedades con ganas de máis receitas deste estilo, no noso blogue temos máis elaboracións á brasa.
É un xeito distinto de preparalos, xa que adquiren un sabor afumado e unha textura crujiente que se complementa cunha saborosa salsa ao eneldo que lle vai de marabilla. De todos os xeitos, non vos preocupedes. Se non dispondes de grellada tamén funciona un salteado ou un breve paso polo grill. Non volo pensedes máis e descubriredes que hai vida máis aló do espárrago branco en lata.
- 8 espárragos brancos de Navarro
- Mel picante
- Aceite de oliva
- Mostaza de Dijon
- Eneldo fresco
- Unha guindilla vermella fresca
- Vinagre de Xerez
- Alcaparrones en vinagre
- Sal
Comezaremos refugando a parte leñosa do talo. Para iso cortamos a parte final do espárrago (entre 4 e 6 cm) cun coitelo.
Cun pelaverduras pelamos e escaldamos os espárragos en auga fervendo con abundante sal durante dous minutos. Transcorrido este tempo escurrimos e reservamos.
Doutra banda, facemos unha vinagreta co resto dos ingredientes, fóra dos alcaparrones, que poremos ao final. Nós, adoitamos metelos nun bote con tapa ao noso gusto, e axitamos ata que a mestura quede ben emulsionada. Se non dispondes de mel picante podedes engadir unhas gotas de Tabasco ou Sriracha.
Xa só nos queda pintar os espárragos cun pouco de aceite e pólos sobre o lume ata que se empecen a tostar, dándolles voltas.
Comentarios