Costelas adobadas con patacas

Un prato consistente para empezar a semana a pleno rendemento e sen apenas rascar o peto. Contámosche o paso a paso para preparalas sen moito esforzo e que queden de dez

Racións2

Presentámosvos a nosa receita de costelas adobadas con patacas. Alucinaréis coa sinxeleza e sabor desta elaboración. Trátase dun prato de culler riquísimo para os días de frío e, ademais, bastante económico. É boa idea aproveitar o prezo e o valor nutricional da pataca, aproveitando a cantidade e a calidade que temos no noso país.

Ingredientes
700 gr. de costelas adobadas
2 dentes de allo
1 cebola
1 pemento vermello
1 pemento verde
500 ml de auga
Sae
Instrucións
  1. Picamos todos os ingredientes para telos preparados segundo vaiámolos necesitando á hora de cociñar

  2. Picamos o allo en pequenos anacos

  3. Cortamos a cebola en brunoise

  4. O pemento vermello e o pemento verde en tiras e despois en cadrados duns 2 centímetros

  5. Tamén cortaremos as patacas chascándolas con axuda dun coitelo. Un consello: ao chascar as patacas soltarán o almidón mentres se cociñan e farán que o noso caldo quede espeso

  6. Pomos un bo chorro de aceite de oliva virxe extra nunha pota profunda

  7. Douramos os ajitos ben picados con coidado de que non se nos queimen. Engadimos a cebola e os pementos troceados e un bo tanto de sal

  8. Deixamos sofreír durante 5 minutos coa tapa posta para que se abranden as verduras. Incorporamos as costelas adobadas e cociñamos outros 5 minutos a lume medio

  9. Engadimos 200 ml de auga e deixamos cociñar 10 minutos a lume medio forte. Botamos as patacas cortadas en lascas

  10. Engadimos o resto da auga, 200 ou 300 ml. en función da cantidade de caldo que vos guste. Pomos unha folla de loureiro e tapamos a pota

  11. Cociñamos todo xunto durante 30 minutos a lume medio para que as patacas se desfagan e todo se impregne de sabor

Autor Reyes Picardo e Eduardo Burgos son dous madrileños apaixonados da cociña que, desde o seu fogar de Cedeira crean receitas que non deixarán indiferentes a ningún padal. Podes seguir as súas receitas doados con vídeos dun minuto na súa web: https://recetasexpress.com ou no seu Instagram: \recetasexpress_
Votación
40 votos
Comentarios

Costelas adobadas con patacas