Costelas adobadas con patacas
Un prato consistente para empezar a semana a pleno rendemento e sen apenas rascar o peto. Contámosche o paso a paso para preparalas sen moito esforzo e que queden de dez
- Racións2
Presentámosvos a nosa receita de costelas adobadas con patacas. Alucinaréis coa sinxeleza e sabor desta elaboración. Trátase dun prato de culler riquísimo para os días de frío e, ademais, bastante económico. É boa idea aproveitar o prezo e o valor nutricional da pataca, aproveitando a cantidade e a calidade que temos no noso país.
- 700 gr. de costelas adobadas
- 2 dentes de allo
- 1 cebola
- 1 pemento vermello
- 1 pemento verde
- 500 ml de auga
- Sae
Picamos todos os ingredientes para telos preparados segundo vaiámolos necesitando á hora de cociñar
Picamos o allo en pequenos anacos
Cortamos a cebola en brunoise
O pemento vermello e o pemento verde en tiras e despois en cadrados duns 2 centímetros
Tamén cortaremos as patacas chascándolas con axuda dun coitelo. Un consello: ao chascar as patacas soltarán o almidón mentres se cociñan e farán que o noso caldo quede espeso
Pomos un bo chorro de aceite de oliva virxe extra nunha pota profunda
Douramos os ajitos ben picados con coidado de que non se nos queimen. Engadimos a cebola e os pementos troceados e un bo tanto de sal
Deixamos sofreír durante 5 minutos coa tapa posta para que se abranden as verduras. Incorporamos as costelas adobadas e cociñamos outros 5 minutos a lume medio
Engadimos 200 ml de auga e deixamos cociñar 10 minutos a lume medio forte. Botamos as patacas cortadas en lascas
Engadimos o resto da auga, 200 ou 300 ml. en función da cantidade de caldo que vos guste. Pomos unha folla de loureiro e tapamos a pota
Cociñamos todo xunto durante 30 minutos a lume medio para que as patacas se desfagan e todo se impregne de sabor
Comentarios