Raia asada con puré de tubérculos e queixo curado
Este xeito de preparar a raia permite manter todos os mollos do peixe e tomar verduras dun modo diferente e atractivo
- Racións4
Un dos peixes que máis me gusta é a raia, un peixe que en Galicia se vende con pel. Aproveitamos isto para facer unha receita con raia asada e que así o produto se cociñe no seu mollo sen que se perdan líquidos. Ademais é moi doado, tanto de impiar como para comer, polo que é perfecto para nenos e maiores. A pesar de que na esquina noroeste peninsular é un peixe especialmente valorado, hai que dirixirse a puntos concretos da xeografía española para atopar lugares onde este prato é habitual, como sucede coa raia ao pemento en Huelva ou a raia con tomate en Valencia. En Galicia a versión máis tradicional é en caldeirada, pero neste caso Rocío Garrido, autora do blogue A cociña do meu avó, propón unha receita con puré de tubérculos e queixo curado.
- 1 kg de raia xa limpa
- 3 patacas
- 250 gr de cabaza limpa
- 1 cenoria
- Pan de millo
- Queixo curado de vaca galmesano
- Brotes verdes ou cóengos
- Pementa
- Aceite de oliva
- Limón
- Sae
Nunha cazuela pomos as patacas, xunto á cenoria e a cabaza, cubrimos de sal e pomos a cocer cun pouco de aceite de oliva
Cando estean as verduras cocidas trituramos todo e imos engadindo un pouco de aceite de oliva ata obter unha crema ao noso gusto. Reservamos
Nunha fonte de forno pomos a raia coa pel e engadimos un pouco de aceite de oliva, sal, zume de limón, un pouco de pementa recentemente moída e un pouco de auga
Metemos ao forno xa quente a 180° durante 15 minutos
Doutra banda desmigamos o pan de millo e metémolo ao forno para que se toste un pouco ou ben o tostamos nunha tixola. Cando empezo a estar solto e tostado retiramos e engadimos o queixo rallado, e imos removendo para que o pan nos quede solto e o queixo ben impregnado no pan
Sacamos a raia do forno e cun coitelo retiramos a pel
Emplatamos pondo un pouco do puré no prato, logo amais un anaco de raia. Espolvoreamos o pan de millo e colocamos uns cóengos ou uns brotes verdes e espolvoreamos unhas escamas de sal. Xa temos o prato listo para comer
Comentarios