Como triunfar cun pito tandoori caseiro

A maioría terá escoitado falar desta receita, pero poucos atrevéronse a preparala, probablemente, polo exótico do nome. Con todo, a elaboración require especias que todos temos en casa e está espectacular

Racións2

Este prato básico da cociña popular do leste asiático ás veces xera certa confusión. Se falamos de tandoori, estamos a referirnos á mestura de especias coa que se adoban as carnes, xeralmente pito, pero se falamos de tandoor, estamos nomeando un forno de barro que funciona con carbón vexetal e que acada altas temperaturas (preto de 500ºC). Nel ásanse as carnes que previamente se adobaron cunha mestura de iogur e tandoori.

Pero imos ao quid da cuestión. Que leva o tandoori? Pois hai catro ingredientes básicos que son o allo, a figa, o jengibre e o pemento, todos eles en po, que se mesturan con iogur para adobar o pito, que hai que deixar repousando toda unha noite. A partir de aí, podémonos complicar todo o que queiramos. Podemos facer unha mestura de especias garam masala, que é un mejunje de canela, pementa negra, cravo e noz moscada, todas elas en po. Nós neste caso usamos moito pemento e cúrcuma, para ademais de dar sabor, dar cor. Pero bo, o importante é facer unha mestura que nos agrade, co seu toque picante e que despois do adobo metámolo no forno a moi alta temperatura; iso si, vixiando que non se queime.

No noso caso, acompañamos o pito dunha ensalada de brotes, xa que queriamos contrarrestar o picante e darlle certa jugosidad, xa que o forno a moi alta temperatura sécao un pouco polo exterior.

Ingredientes
Un pollito picantón
Un iogur natural
2 cucharadas de pemento doce
1 cucharadita de pemento picante
1 cucharada de cúrcuma
1 cucharada de jengibre en po
1 cucharada de allo en po
1 cucharadita de pementa negra moída
1 cucharadita de figa
O zume dun limón
Sae
Instrucións
  1. Comezamos limpando ben o pito e os restos de pluma, secámolo e salgámolo. Facemos unha mestura co iogur, o zume de limón e todas as especias. Untamos o pito por todos os lados. Deixámolo repousar no frigorífico toda a noite.

  2. Xa só nos queda meter o pito coa pechuga cara abaixo no forno que habemos precalentado a 250ºC e agardar uns30-40 minutos, xa que se trata dun pito pequeno.

  3. A metade de cocción dámoslle a volta para rematar coa pechuga cara arriba. Xa sabedes que cada forno é un mundo, así que estes tempos poden variar. Por iso é importante controlalo e evitar que se queime por fóra e, con todo, quede cru por dentro. Se vedes que se vai dourando moi rápido, cubride con papel de aluminio ou baixade un pouco a temperatura.

  4. Para a presentación partímolo á metade e acompañámolo dunha ensalada de brotes que aderezamos cunha vinagreta de limón e un pouco de limón á prancha que espremeremos sobre o pito. Tamén lle vai fenomenal un arroz basmati. 

Autor Marco Soriano e Ana Prieto Esta parella coruñesa de «foodies», creadores do blogue lacocinaesvida.com mostra nos seus posts o seu xeito de entender o mundo da gastronomía e o seu defensa sen concesións da cociña atlántica e o produto local.
Votación
82 votos
Comentarios

Como triunfar cun pito tandoori caseiro