Bonito en salsa mediterránea
Aproveitemos que o bonito está de plena tempada para elaborar un prato que, pola súa combinación de sabores, trasladaranos nun momento a Sicilia
- Racións1
O bonito do Norte encántanos sinxelamente á prancha cunha ensalada, con verdinas ou nun marmitako. Pero nesta ocasión imos darlle un toque mediterráneo preparándoo cunha salsa que nos lembra ao xeito na que preparan o atún vermello en Sicilia. O sabor é espectacular e, se pechades os ollos, atoparédesvos de inmediato no tumultuoso mercado de Catania. Bonito do norte para sabores do sur.
- 1 rodaja fermosa de bonito do norte duns 3 cm de grosor
- 3 dentes de allo
- 1 vaso de viño branco
- 400 gr de tomate natural troceado en conserva
- 1 cucharada de tomate concentrado
- 1 cucharada de orégano
- 1 cucharadita de pemento doce
- Media cucharada de pemento picante
- Unha lata de anchoas
- 8 alcaparrones
- 8 olivas negras sen óso
- Aceite de oliva
- Tomates cherry
- Alfabaca fresca
- 3 piparras
- Pementa negra
Nunha cazuela quentamos o allo moi picado en tres cucharadas de aceite de oliva. Retiramos do lume antes de que comece a dourar e engadimos o viño e o orégano, cando teña arrefriado un pouco
Volvemos quentar e cando haxa evaporado case todo o viño, engadimos o concentrado de tomate, a lata de tomate, o pemento e as anchoas co seu aceite
Deixámolo sofreír uns 20 minutos a lume moi suave. As anchoas van desaparecer formando parte da salsa, á que un par de minutos antes de rematar engadirémoslle as alcaparras cortadas á metade e as olivas en rodajas
Aproveitamos para escaldar os tomates durante un minuto para poder pelalos con facilidade. Doutra banda, nun ferro cun pouco de aceite, salpimentamos e selamos o bonito a lume moi forte un par de minutos por cada lado
Xa sólo nos queda pólo na salsa xunto cos tomates cherry, tratando de que se empape ben e rematar no forno precalentado a 200ºC durante uns cinco minutos
Comentarios