Bonito en salsa mediterránea

Aproveitemos que o bonito está de plena tempada para elaborar un prato que, pola súa combinación de sabores, trasladaranos nun momento a Sicilia

Racións1

 O bonito do Norte encántanos sinxelamente á prancha cunha ensalada, con verdinas ou nun marmitako. Pero nesta ocasión imos darlle un toque mediterráneo preparándoo cunha salsa que nos lembra ao xeito na que preparan o atún vermello en Sicilia. O sabor é espectacular e, se pechades os ollos, atoparédesvos de inmediato no tumultuoso mercado de Catania. Bonito do norte para sabores do sur.

Ingredientes
1 rodaja fermosa de bonito do norte duns 3 cm de grosor
3 dentes de allo
1 vaso de viño branco
400 gr de tomate natural troceado en conserva
1 cucharada de tomate concentrado
1 cucharada de orégano
1 cucharadita de pemento doce
Media cucharada de pemento picante
Unha lata de anchoas
8 alcaparrones
8 olivas negras sen óso
Aceite de oliva
Tomates cherry
Alfabaca fresca
3 piparras
Pementa negra
Instrucións
  1. Nunha cazuela quentamos o allo moi picado en tres cucharadas de aceite de oliva. Retiramos do lume antes de que comece a dourar e engadimos o viño e o orégano, cando teña arrefriado un pouco

  2. Volvemos quentar e cando haxa evaporado case todo o viño, engadimos o concentrado de tomate, a lata de tomate, o pemento e as anchoas co seu aceite

  3. Deixámolo sofreír uns 20 minutos a lume moi suave. As anchoas van desaparecer formando parte da salsa, á que un par de minutos antes de rematar engadirémoslle as alcaparras cortadas á metade e as olivas en rodajas

  4. Aproveitamos para escaldar os tomates durante un minuto para poder pelalos con facilidade. Doutra banda, nun ferro cun pouco de aceite, salpimentamos e selamos o bonito a lume moi forte un par de minutos por cada lado

  5. Xa sólo nos queda pólo na salsa xunto cos tomates cherry, tratando de que se empape ben e rematar no forno precalentado a 200ºC durante uns cinco minutos

Autor Marco Soriano e Ana Prieto Esta parella coruñesa de «foodies», creadores do blogue lacocinaesvida.com mostra nos seus posts o seu xeito de entender o mundo da gastronomía e o seu defensa sen concesións da cociña atlántica e o produto local.
Votación
83 votos
Comentarios

Bonito en salsa mediterránea