Piña á prancha con especias
A alternativa sinxela e saborosa para darlle unha volta a esas receitas de repostería que facemos unha e outra vez. O toque mestre outórgallo unha bóla de xeado de vainilla
- Racións4
Agora que chega o verán e xorden infinidade de enchentes de debaixo das pedras, é hora de renovar o fondo do recetario. Este tema é especialmente relevante no caso das sobremesas, onde a maioría pecamos de precavidos e non saímos da máis sinxela torta de queixo. Como demostra esta piña á prancha de Olga Sánchez, propietaria da escola de repostería Taller de sobremesa (A Coruña), deixar para o último paso unha opción que leve froita pero que conquiste aos máis golosos é posible ata para os menos duchos en repostería. Se o aderezamos cunha bóla de xeado que lle dea ese punto fresco garantimos o éxito máis rotundo.
- 1 piña madura
- 4 cucharadas de azucre moreno
- 100 ml de nata 35 %
- 1 cucharadita de cinco especias mozas (ou canela, jengibre, anís estrelado...)
- 30 gr. de manteiga
Pelar a piña e dividir ao longo en oito anacos, retirándolles a parte dura do centro
Nun ferro derrétense 10 gr de manteiga, incorpóranse 2 cucharadas de azucre e dóurase a piña por todos lados.
Nun cazo ponse o resto do azucre e, cando se vai formando o caramelo, engádese a manteiga. Unha vez derretida engádeselle a nata e as especias, quéntase ben.
Vértese sobre a piña asada e listo. Pode servirse cunha bóla de xeado de vainilla.
Comentarios