A hamburguesa galega que se come con luvas

YES

Santi Amil

Esta burguer do restaurante A Feira, en Ourense, vén con instrucións de uso para saber como comela. Chámase Volcán de Queixo e iso é o que che atopas cando cha plantan na mesa: «A xente sorpréndese »

22 ene 2023 . Actualizado ás 05:00 h.

Para comer esta hamburguesa fai falta un bo equipamento. A operación de levar á boca un anaco deste bocadillo de pan tipo brioche con carne de boi e unha escurridiza e abundante salsa de queixo non é tarefa doado, por iso os seus inventores decidiron que esta hamburguesa, ademais de con moito queixo, tamén se servía cunhas luvas para comela. «Cando lle explicamos como é a hamburguesa e pómoslle as luvas ao lado na mesa a xente sorpréndese », conta Esteban, encargado da Feira, o restaurante de Ourense especializado en polbo e carnes á brasa que decidiu innovar incorporando á carta esta curiosa hamburguesa que non pasa desapercibida.

Chámase «Volcán de queixo» e xa o seu nome é un presaxio do que está por vir. Ao servila, quitan o molde que recubre a hamburguesa e o efecto é o dun volcán en erupción: o queixo líquido empeza a espallarse coma se fose lava ata cubrir por completo as dúas rebanadas de pan.

É aquí onde entran en xogo as luvas. Porque, como conta Esteban, as persoas que se atreven con este volcán de sabor teñen dúas opcións. A forma menos pringosa de comela sería con coitelo e tenedor. Pero para os que sigan coa tradición de zamparse a burger coas mans, as luvas son a mellor opción se queren gozala con ganas e sen preocupacións.

Entre as persoas que se animaron a probala está a influencer galega Tamara García, \grtamara, que se encargou de facer un tutorial nos seus stories, nunha viaxe por Ourense, sobre como botarlle o dente con estilo (e bo humor) a esta hamburguesa bañada en queixo.

A orixe

«Sempre intentamos innovar, incorporar algún prato orixinal e seguir o que está a pasar no mundo da cociña. No meu caso son un fanático do queixo, así que cando vimos a posibilidade de facer unha hamburguesa con queixo líquido para comer con luvas decidimos probala». Este volcán triunfou e a hamburguesa xa se converteu nun clásico da Feira. Conta Esteban que os que se animan a tomala, repiten, e que o que máis chama a atención é que, aínda que parece unha hamburguesa moi potente de sabor, «o queixo non tapa e anula o sabor da carne».

«Fixemos distintas probas ata conseguir a mestura de queixos que estivese rica, pero sen tapar o sabor da hamburguesa». O resto do segredo desta burger está no pan, que leva sementes e é estilo brioche; na salsa picante da casa; e na cebola crujiente, a leituga, o tomate e a carne de boi: «Para os amantes do queixo esta hamburguesa é perfecta».