Aínda non coñeces a pinsa da Románica?

MARCO SORIANO DE TEJADA

YES

Angel Manso

A Coruña abre a súa primeira pinsería, onde ofrecen esta receita que se remonta ao imperio romano

19 oct 2021 . Actualizado ás 23:46 h.

Existe toda unha polémica ao redor da orixe desta masa, que está a medio camiño entre a pizza e a focaccia. A pesar de que algúns defenden que xa a elaboraban na antiga Roma, outros atribúen o seu invento ao pizzero Corrado dei Marco na década dos oitenta do século pasado.

TODOS DE ACORDO

No que si se poñen todos de acordo é que esta mestura de fariñas de trigo, soia e arroz, resulta máis saudable e con menos graxas e calorías que as das pizzas. De feito, Silvia Barberesi, nutricionista e propietaria xunto co seu marido Anthony Giacomi da primeira pinsería na cidade da Coruña, A Románica, indica que a masa se fai con ingredientes vexetais 100 % naturais. Destaca tamén que leva unha longa fermentación de 72 horas e un contido en auga de ao redor dun 80 %, o que a fai moito máis lixeira e dixestiva que outras elaboracións. Esta moza parella de romanos, apostaron por traernos as pinsas ao epicentro dos viños da Coruña, na rúa da Galera. Pero de aí tamén é desde onde parten cun esmerado servizo de take away e delivery a todas as zonas da cidade.

Baixo a etiqueta smart food queren atraer a un público que lle gusta coidarse pero que non renuncia a gozar da gastronomía. Os ingredientes cos que traballan son unha mestura da dieta mediterránea coa atlántica. Os produtos que importan de Italia tratan de que sexan ecolóxicos e sostibles, pero tamén teñen produto de quilómetro 0, como os vexetais que se cultivan na Huerta dos Biosbardos de Cambre. O crujiente e esponjosidad das pinsas débese a unha dobre cocción e complétanse con distintos ingredientes. Divídenas en pinsas brancas ou rosas dependendo se na base levan mozzarela ou tomate. Pero na Románica tamén podemos atopar pratos típicos da gastronomía italiana como as flores de cabaciñas recheas ou o provolone, acompañado, como non podería ser doutro xeito, de pan de pinsa, que tamén utilizan para unha serie de bocadillos gourmet. De sobremesa, déixache levar polas súas especialidades italianas e probablemente cando che traian a cafetera á mesa seguro que hai sorpresa.