A casa de comidas virtual despega en Galicia: eles poñen o prato, ti a mesa

YES

MABEL RODRÍGUEZ

Os restaurantes virtuais son unha tendencia que gaña padais en Galicia. Elixes o menú, feixes clic e eles cocíñano e lévancho a casa ou á oficina. Unha empresa coruñesa deulle unha volta a este concepto sen colas nin problemas de capacidade

08 may 2021 . Actualizado ás 14:06 h.

O táper a domicilio é unha novidade que ten xa os seus anos de historia. E un punto próximo e refrescante na aposta de dúas irmás coruñesas polo modelo de restaurante online, que ofrece todas as comodidades para comer san e rico a mesa posta a golpe de clic, sen preocuparse das limitacións de capacidade. A mesa pola ti en casa ou na túa empresa, se queres mesa... Onde comes decídelo ti. Casa Juan, unha casa de comidas virtual recentemente nada á calor dunha familia con longa experiencia na hostalería, é cento por cento galega e ten algo común, ademais de diferenzas, con startups foodtech como Wetaca, montada polos galegos Andrés Casal e Efrén Álvarez, e empresas online de comida caseira a domicilio como MiPlato, Foodfilin, Nococinomás ou Menudiet.

Estas serven os seus pratos a lugares de toda a Península. Casa Juan faino só en Galicia. «Nós enviámosche a comida ao traballo, ademais da casa. Quixemos facer algo fresco e máis dinámico que o que viamos noutras opcións virtuais, unha casa de comidas na que a carta vai variando cada día e cada semana. A idea era que a web fose moi sinxela. ¡Que fagas catro clics e envíencho!», di Clara Vilar, á fronte, xunto á súa irmá Beatriz, de Casa Juan. Cada semana, podes ver os pratos da actual e da semana seguinte. Cada día, antes das catro da tarde, debes pedir o menú de mañá. Tamén podes pechar o de toda a semana, de luns a venres, dunha tacada. Ao gusto.

Uno de los platos que ofrece la casa de comidas virtual Casa Juan, carrilleras al Oporto
Un dos pratos que ofrece a casa de comidas virtual Casa Juan, carrilleras ao O Porto

Actualmente, este restaurante virtual só reparte a domicilio na Coruña. Pero si fai entrega de menús a empresas de toda Galicia e contará con puntos públicos de recollida dos seus pratos, para evitar gastos de envío. Un punto de recollida co xa conta é Dudu Trasgo Dulce , unha tenda de lambetadas e pastelería por encargo en Eirís.

Longa e variada adoita ser a carta de pratos nestes restaurantes, que se prestan a miúdo a unha visita online intuitiva e doado, na que é importante fixarse na letra pequena. Cada restaurante virtual ten os seus sabores estrela e as súas peculiaridades. Tamén o seu sistema de pagamento e o seu pedido mínimo.

En Nococinomás , por exemplo, tes máis de cen comidas dispoñibles cada día. Se fas o pedido de luns a xoves antes das once, podes contar con el en casa ao día seguinte. E recíbelo nun táper que conservas na neveira durante 15 días desde que o prato chega. Para cociñar, tres minutos ¡e listo!

Afórrase tempo. Ricamente.

Wetaca é un de restaurantes virtuais que contan a día de hoxe con máis demanda en España. Ofrece cada semana 18 novos pratos elaborados, con produtos frescos, por chefs profesionais. Teñen xa un top dos máis valorados e unha selección de pratos cento por cento vexetais. Cada xoves abren nova carta, o pedido mínimo son 22 euros e podes pagar a túa compra con cartón, Paypal, Cartón Ticket Restaurant e cheques comida. Quentas o prato en 3 minutos e podes conservalo ata sete días na neveira.

En Galicia hai negocios que deron o salto con éxito á repartición de comida a través da Web, pero a maioría son físicos tamén. Casa Juan é, en cambio, cento por cento virtual. «Vimos que había oco no mercado e decidimos dar o paso. Sabemos que é un servizo novo, ao que a xente aínda non está moi acostumada, por iso centrámonos en buscar sobre todo a comodidade», sinala a YES Clara Vilar.

PRATOS DAS TALLAS M E L

Os pratos fanos nunha cociña coruñesa de confianza, o día anterior ao da entrega. Recíbelos nunha barqueta termosellada e están todos elaborados con produto de proximidade. «O produto é de aquí. Apostamos pola cociña rica e de calidade, e á vez que sexa de prezo alcanzable», afirma Clara. O pedido mínimo en casa Juan, que traballa coa plataforma de comida a domicilio É Bo, son 4,95 euros. «O negocio está pensado sobre todo para empresas, para empresas medianas ou pequenas que non teñan servizo de comedor e queiran facilitar aos empregados unha opción de menú diario san, rico, variado e cómodo», engade.

Tes opción de comida lixeira, vegana ou vexetariana, e podes facer incluso un pedido de cara ao fin de semana se reservas o xoves (a entrega neste caso, o venres). Os seus pratos teñen dúas tallas, M e L. A grande (duns 400 gramos, duns 300 a mediana) está pensada para que os que se deciden por menú de prato único. As sobremesas son todos grandes, talla L. A fabada, os callos, o bacallau á bilbaína e as cremas son algúns dos seus pratos estrela, revelan. Cada un deles leva detallada na súa ficha na web todos os ingredientes, a súa composición nutricional, o tipo de cociña (clasificada en normal, lixeira, vexetariana e vegana), os alérgenos, o peso neto do contido do prato e o seu xeito de conservación. Podes configurar o teu perfil segundo o teu tipo de dieta, para que a selección do menú sexa máis personalizada.

Cando a realidade (diaria ou laboral) aperta e reséntese a cociña de casa, a alternativa está no teu móbil, nestas casas de comidas virtuais onde o clic lévache de volta ao menú saudable... e afórrasche o problema de pillar mesa.