Esta torta é para celebrar as meteduras de pata

MARCO SORIANO DE TEJADA

YES

¡Próbaa! O pasteleiro Christian Escribá e Pep Torres crearon esta torta que desfai os malos rolos. Os irmáns Roca e José Andrés xa se fixeron eco

20 abr 2021 . Actualizado ás 19:07 h.

Tes mal de amores? Queda cos teus amigos e celébrao compartindo The Miscake para solemnizar os malos momentos. Christian Escribá é a cuarta xeración dunha saga de pasteleiros que comezaron en 1906. En 1987 Ferran Adrià pediulle ao mestre que lle ensinase ao seu irmán Albert no seu obrador. A partir de aí comezou unha relación de intercambio do persoal co obxecto de formalos que durou ata o peche do restaurante El Bulli, no 2011, evento onde participou Christian construíndo un buldog de merengue de 2 metros de alto. O creativo Pep Torres foi considerado no 2009 pola revista Time como un dos mellores inventores do mundo. Hai uns meses Pep chamou ao mestre pasteleiro e díxolle: «Tiven unha idea pero só a levarei a cabo se o teu me acompañas e se gústache o proxecto». O concepto do pastel é seu, pero é un proxecto para ofrecelo en todo o mundo unicamente mediante venda online. Os irmáns Roca xa a venden nas súas xeaderías Rocambolesc e o chef José Andrés xa contactou con eles para introducila en Nova York e a partir de aí estendela polo resto dos Estados Unidos. Os pasteleiros que teñen licenza para facer o pastel son os miscakers e para Galicia fainos Adriana Cabot, na pastelería do mesmo nome de Arteixo

O CONXURO

Antes de fincarlle o dente a tan singular creación, hai que seguir un ritual que consiste en atravesar coidadosamente uns escarvadentes na torta, sorteando unha maraña de chocolate coma se tratásese dun boneco vudú, á vez que imos contando o drama polo que pasamos. O seguinte paso é, coma se fose unha queimada, recitar un divertido conxuro: «Cando esta torta sexa comida todo o drama desaparecerá porque ningún erro nesta vida unha soa bágoa derramará».

Tras estas palabras máxicas, habemos de retirar os escarvadentes xunto coa lea de chocolate e, segundo Christian, os problemas desaparecerán. O pasteleiro sabe moito de desgrazas, pois ata agora se arruinou en tres ocasiones, pero soubo recuperarse e mirar o futuro con optimismo. Por certo, cando lle pregunto ao mestre se hai algún político que non mereza o seu exclusivo pastel, é tallante: «Todos terían que celebrar os seus erros, mesmo hai algún que a merece estampada na cara». E é que nestes momentos tan difíciles rir é moi necesario.