Catro ideas orixinais para regalar en San Valentín

YES

PEPA LOSADA

Este ano dillo... Que si, que as flores seguen sendo o máis socorrido en San Valentín. Pero, onde queda iso de que quen non arrisca, non gana? Para aqueles que queiran afastarse este ano do clásico e o seguro, aquí van catro propostas orixinais coas que sorprender e deleitar ás medias laranxas

13 feb 2021 . Actualizado ás 13:20 h.

1. TRES CAIXAS CON SORPRESA

MENÚS DIFERENTES ADAPTADOS A CADA TIPO DE AMOR

PACO RODRÍGUEZ

Kike Piñeiro e Eloy Cancela, da Horta do Obradoiro (Santiago), hanse enfundado o traxe de Cupido para repartir caixas coas que sorprender e namorarse da súa cociña. Ofrecen tres diferentes, con menús distintos que se adaptan á situación que vive cada un e ao seu xeito de ver o amor. A do corazón vermello é a que máis se identifica co tradicional día de San Valentín, perfecta para gozar en parella. No lado oposto, o corazón branco. O que representa aos solteiros —xa sexa por decisión propia ou allea—, aos que non lles gusta o día dos namorados pero queren darse unha homenaxe, os que están nunha etapa na que non queren nin oír falar do amor e para os que priorizan o amor propio fronte a calquera outro. E para rematar, o azul, para o amor de familia, de amigos, dese crush que aínda non recibiu unha declaración de amor e tamén para os que non saben como definir o que están a vivir. O día antes da entrega da caixa, o destinatario recibe unha ligazón cunha explicación para rematar os pratos en menos de cinco minutos e así, que cada cal poida gozar dun menú de San Valentín, como diría Sinatra, ao seu xeito.

2. DOCE QUE CHE QUERO DOCE

ELABORACIÓNS GOLOSAS QUE ENTRAN POLOS OLLOS

MARCOS MÍGUEZ

En Habaziro (A Coruña) propuxéronse que este día de San Valentín resulte en grao sumo goloso, grazas a diferentes elaboracións tan saborosas como vistosas creadas por Pablo Morales para a ocasión. Como novidade, e seguindo un pouco o ronsel do éxito do seu roscón de Reyes, este ano ideou un brioche do amor recheo de iogur grego, marmelada de froitos vermellos, froita fresca e unha sedosa crema de vainilla e faba tonka que resulta perfecto para compartir. Contan tamén co seu tartaleta que namora, unha versión moderna do macaron francés que entra polos ollos coa súa forma de corazón e explota na boca co seu recheo de crema de vainilla, fresa e coulis de frambuesa. E como o amor é cousa de dúas, non podía faltar a súa tartaleta puzzle, cunha metade de vainilla e fresa, e a outra de chocolate e caramelo. O croissant de cheesecake, a milhoja de mascarpone e lima e o macaron completan a oferta doce, xa que este ano dispoñen dun brunch a domicilio para parellas e outro individual, xa sexa para solteiros golosos ou namorados aos que o confinamento separou temporalmente.

3. ALMORZO CON CORAZÓN RURAL

EN OURENSE PROPOÑEN UN ROMÁNTICO ESPERTAR CON SABOR Ao Irixo

Santi M. Amil

O almorzo na cama é un clásico do romanticismo, ideal para celebrar San Valentín —ou calquera outro día do ano—. Especialmente nun momento no que as restricións fronte ao covid manteñen á hostalería en activo só na súa versión a domicilio ou para levar. En Ourense hai moitas opcións para almorzar de forma especial no día do amor. Pero hai unha moi arraigada ao rural, a que ofrecen na localidade ourensá do Irixo. Trátase dunha cesta con alimentos elaborados por produtores da zona, con napolitanas e croissants da panadería Pedriña, botella de leite Loureiro, zumes, cafés e todos os agasallos que se queiran engadir a través da web Tenda O Irixo. Esta é a elección de Nerea Carballeda e o seu mozo, José Manuel Lorenzo. «É unha forma simbólica de festexar e ao mesmo tempo apoiar ao comercio local», di ela. O prezo do almorzo é a partir de 8 euros e inclúe unha sorpresa para os máis pequenos da casa.

4. UNHA DE «GROLIÑO AFRODISÍACO»

SOBREMESAS CUN TOQUE SEXY E GOLOSO PARA DOUS

PEPA LOSADA

«Apostamos pola humanidade, que siga habendo moitas parellas e a xuventude que se siga querendo e tendo detalles. E a nivel doce, todo ou que sexa para adozar a vida». É o consello de Anxos Piñeiro, quen xunto ao seu marido, Fernando López, e o seu fillo Hugo levan a pastelería e cafetería de Foz Xoyma (na imaxe). Devandito establecemento, xunto a outros focenses veteranos no doce, como Amarena e Anduriña, ofrecen os «groliños afrodisíacos», precisamente esta fin de semana no municipio, cos que queren achegar tamén o toque «picante» a San Valentín. Levan unha base de nata e o seu sabor é de chocolate e fresa, a combinación gastronómica máis sexy que poida existir e ideal para sorprender á media laranxa. Desde Xoyma, Anxos Piñeiro engade que tamén se poden encargar e adquirir nesta data tortas ou outras preparacións en forma de corazón, «con inscripcións que ou cliente queira poñer» ou unha dedicatoria en grao sumo romántica