A torta máis viral de Instagram faise en Galicia

YES

ANGEL MANSO

Ten biscoito de chocolate no interior e está recuberta de flores comestibles por fóra. A bombonería e galletería coruñesa Praliné está detrás desta torta que volveu tola a media España

12 novs 2020 . Actualizado ás 13:36 h.

«Funme durmir unha noite tranquilamente e cando me levantei pola mañá o teléfono non paraba de soar. Tiña máis de 200 mensaxes pedíndome a torta». O pastel que colapsou a súa caixa de correos de mensaxes de Instagram era igual ao da foto: unha torta cuberta de chocolate branco e decorada con flores auténticas comestibles. Detrás desta obra de arte doce á que a cámara quere con tolemia está a bombonería e galletería Praliné, e dúas das súas creadoras e reposteras: Susana Latexe e Alejandra Pardo. «Moita xente vén preguntando pola torta de flores porque a viu en redes sociais. Cando a ven dinnos que é aínda máis bonita en directo que en foto», conta Susana.

ANGEL MANSO

A idea de traballar con flores xestouse durante o confinamento. «Empezamos a facer un tutorial de flores comestibles e ao ver o rico que estaba decidimos empezar a traballalas para pastelería». O proceso, conta Susana, non é sinxelo: leva varios días e require de moita paciencia. «Desde que cortamos as flores ata que as pomos na torta poden pasar ata dúas semanas». E todo porque fai falta que a flor estea prensada e ben seca antes de colocala. «Só o domingo pasado estiven catro horas prensando e cortando flores». Empezaron a experimentar cunha pequena plantación que tiña Susana na súa casa. Un día, unha clienta preguntoulles se poderían facerlle unha torta cuberta de flores: «E a min, que me encantan os retos, ¡encantoume a idea!». Susana preparou unha torta rechea de biscoito de chocolate e crema de Oreo recuberta de chocolate branco. A guinda do pastel: as flores comestibles do seu horto, coas que completou a cobertura.

Compartírono en Instagram e esta torta feita na Coruña volveuse viral. «Foi unha tolemia», lembra Susana mentres repasa os encargos da semana. A creación desta bombonería coruñesa con 16 anos de experiencia acabou ata na conta da Petite Mafalda, as weddings planners españolas máis famosas das redes. «Chámannos de toda España para pedírnola. Ata quedei sen flores e tivemos que atopar un provedor que nolas fornecese. Eu montei tamén un pequeno horto urbano con elas. É tal o furor que ás veces me chaman para encargala e nin preguntan de que sabor é». A torta está tan rica por dentro como bonita é por fóra.

De momento non poden facer envíos, porque é un produto fresco, pero xa están a traballar nunha alternativa para non deixar a ninguén sen as súas creacións con flores: «Estamos preparando unha versión de brownie floral e uns paquetes especiais. Temos unha lista de espera para enviar a toda España».