Os mellores cócteles teñen sabor a mar

YES

CAPOTILLO

Cos pés na area, todo sabe mellor. Elixe o teu local con vistas e goza dun combinado. É un dos pequenos praceres que che dá o verán. Apúntasche?

26 jul 2020 . Actualizado ás 00:36 h.

Son os grolos máis refrescantes, os máis estivais. Os reis das barras dos chiringuitos. Os que triunfan pola tarde, pero agora tamén ao mediodía. Eses combinados que con esmero che preparan con vistas ao mar e que tan ben che sintan. Será o lugar, as vistas, que tes os pés na area ou que amais che acabas de dar un bo mergullo, o caso é que estes grolos sempre che saben mellor na praia. Por algo será. Ímonos de ruta para percorrer algúns dos locais que se fixeron un oco nisto da coctelería a pé de mar. Apúntasche?

M.MORALEJO

O primeiro sitio que ten parada obrigatoria é o Pénjamo SunBar. Situado na máis que coñecida praia de Patos, en Nigrán. Fai dezaseis anos que José Curiel e un amigo tomaron as rendas deste local. O que comezou como un bar de copas na praia é agora un lugar onde poder comer, tomarche unha oferta variada de cócteles e escoitar música en directo.

A situación actual obrígalles a evitar aglomeracións, pero a grandes males, grandes remedios. Porque desde esta semana organizan ceas con concerto en directo todos os mércores cunha capacidade máxima de 65 persoas. Ademais, os domingos pola tarde tamén hai sesión de DJ para amenizar eses grolos de última hora.

O Pénjamo SunBar dálle especial importancia á coctelería, ademais da a comida e á música. É aí onde se senten como peixe na auga. Boa culpa diso tena Antón, o encargado do local e barman, todo un experto en combinados. Hai desde cócteles sen alcol ata ices-teas e smoothies «cunha base de iogur grego de piña, piña coada, plátano ou fresa». Non pode faltar tampouco a coctelería máis clásica, como «a piña coada, os mojitos e margaridas de todos os sabores, caipirinhas, caipiroskas, daiquiris... »: «Conseguimos que o que era unha bebida moi selectiva para certos clientes e para certa hora, tómese durante todo o día. Hai xente que pide un daiquiri de fresa comendo ou un mojito», explica José. Mesmo teñen creacións propias como un cóctel sen alcol que é unha especie de batido de chocolate e «que é unha tolemia» ou o Habana Galicia Style que leva Habana 7, licor café e que «é unha mestura moi potente». Tampouco pode faltar o que leva a marca da casa. Ata 300 cócteles poden chegar a servir nun día bo. Case nada.

CAPOTILLO

Tras saír de Patos, volvemos pisar a area na praia da Lapa, en Sanxenxo, moi preto da Lanzada. Recíbenos Douglas no seu chiringuito Pé na Praia. Un dos primeiros locais con ambientación tropical que houbo na zona e onde é imposible non sentirse a gusto. Este brasileiro e a súa parella son os encargados de elaborar toda a coctelería que sae da barra e que é moita.

MOJITO CON ALBARIÑO

Desde primeira hora da mañá empeza a servir zumes naturais e xa enlaza coa coctelería a partir do mediodía. Ten algúns que son de elaboración propia como o daiquiri de melón ou a lima con alfabaca. Pero a especialidade da casa son as capirinhas, que para iso Douglas é do Brasil. Tamén triunfan os mojitos, sobre todo un que elabora con albariño e que os clientes lle piden constantemente. Outro tamén di que serven moito o daiquiri de fresa: «Está riquísimo. Pomos unha boa cantidade e a presentación é moi bonita. A xente veo pasar e xa o pide», recoñece Douglas, que cada día lle gusta máis estar a cargo de Pé na Praia e onde só fai unha petición aos seus clientes: «Que se poñan a máscara para conseguir entre todos saír desta. É o mínimo que podemos facer», confesa.

Ana García

Chegamos agora a un dos epicentros turísticos da Costa da Morte, Malpica. Alí dános a benvida Pablo, un dos camareiros que están a cargo de a coctelería no Area Chillout, situado ao pé da praia Area Maior. Este local é unha parada de obrigado cumprimento se estás pola zona e se es dos que che gusta gozar dun cóctel con auténtico sabor a mar. O lugar é inmellorable. As vistas xa son unha verdadeiro atractivo para tomar asento. Pero se amais Pablo che preparan un dos seus cócteles, acabarase convertendo no teu lugar de referencia. Porque os combinados neste establecemento son a sensación de todos os veráns, ademais de coidar ata o máis mínimo detalle. Non importa a hora á que vaias. Ten un adecuado para cada momento do día.

ORIXINAIS FÓRMULAS

Máis aló dos clásicos cócteles que sempre triunfan, as especialidades da casa son o Moscow Mule, «que leva lima, piña, vodka e ginger beer», o Kraken Stormy «cun ron especiado que se chama kraken, ginger beer e un toque picante» ou o Apple Collins «con xenebra, mazá e soda, que resulta súper refrescante». Para os que xa se animan ao mediodía cun destes combinados, Pablo recomenda para despois de comer o Espresso Martini, que leva café, kalua e vodka. E ti con cal quedas? Nós con todos.