Desde Noruega a Galicia só para casar neste pazo

YES

Graciela Vilagudín

Flechazo vía Instagram: Christina e Joakim descubriron Sergude a través desta rede social. Gustoulles tanto que decidiron que tiñan que casar alí. «Era o sitio dos nosos soños», confesa a parella, que o reservou sen visitalo. A súa familia e amigos viaxaron con eles

16 novs 2019 . Actualizado ás 16:56 h.

Non hai distancia que estea lonxe. Iso é o que pensaron Christina e Joakim cando buscando sitios para celebrar a súa voda en Instagram atopáronse cun vídeo do pazo de Sergude, en Ponteceso. «Estrañamente saíunos ese vídeo, xa que vivimos moi lonxe, en Noruega », explica Christina, que admite que nun primeiro momento os quilómetros eran un claro obstáculo. «O primeiro que fixemos foi ver que voos había de Oslo a Galicia e entón démonos conta de que non tiñamos conexión directa polo que non podía ser, xa que sería unha viaxe demasiada longa para os nosos invitados», admite a parella, que continuou coa súa procura. Con todo, non apareceu nada tan máxico. «Non podiamos parar de pensar en Sergude e por iso decidimos que nos tiñamos que casar alí si ou si. Era o sitio dos nosos soños», confesan. «Escribíronnos en outubro do pasado ano e empezamos cos trámites para a reserva da data. En principio estaban interesados nun sábado de setembro, pero finalmente polo número de invitados elixiron un venres. Decidiron que querían reservar sen nin sequera ter visto o pazo en directo», di Paula Vázquez de Boketé, responsables do espazo. Tanto lles gustou Sergude que a finais dese mesmo mes de outubro xa tiñan asinado o contrato. «Visitárono por primeira na primeira proba do menú, a finais de xaneiro do 2019. quedaron total e locamente namorados del, gustoulles máis mesmo que nas fotos».

Graciela Vilagudín

Convencidísimos da súa decisión, Christina e Joakim comezaron a decidir os detalles da ligazón. «A cerimonia oficiouna un sacerdote noruegués e durou ao redor de 45 minutos, todo se fixo segundo a tradición do seu país», explican desde Boketé. Porque a parella non tiña ningunha conexión con Galicia nin estivera aquí antes. «En canto chegaron ao pazo, os invitados entenderon porqué fixémoslles viaxar tan lonxe», comenta Christina, que está feliz de descubrirlle á súa xente «este lugar tan bonito». Porque antes da voda, todos gozaron dunha noite aos pés do Atlántico, na discoteca Moom57. «Son dous sitios diferentes e desa forma puideron coñecer máis de Galicia», relatan.

Graciela Vilagudín

POLBO E ALBARIÑO

Á hora de elixir o menú, os noivos optaron por un aperitivo con dez produtos entre os que non faltou o polbo con cachelos, xa que ademais do pazo, a nosa gastronomía tamén lles fascinou. «Puxemos tamén xamón ibérico con pan de aldea, unha minifajita de salmón afumado con guacamole, croquetas de xamón e lagostinos, entre outras cousas», di Paula, que engade: «Para beber, Estrella Galicia e Coroa mexicana, e despois un albariño e un rioja».

O que querían os noivos era un posto de recoiro «e para iso contrataron a unha empresa de Barcelona», aclaran desde Boketé. «Aínda que a comida foi totalmente galega, toda a voda foi ao noruegués. Unha vez servido o entrante, unha ensalada de lagostinos con salmón marinado e aderezo cremoso de herbas, uns presentadores saíron ao medio do salón para reclamar aos invitados que deron uns discursos dunha hora con proxeccións no medio incluídas», relata Paula. Co primeiro prato, solombo de tenreira ao foie con salsa do Porto, repetiuse a xogada. Xa para pechar a cea, unha copa de fresas maceradas ao ron con sorbete de maracuyá e milhojas caramelizadas de nata e crema con froitos vermellos. «Xusto despois tivo lugar o brinde co groliño Kamikaze que lle servimos a todos os invitados», indican os organizadores.

Graciela Vilagudín

Despois, comezou a festa na que non faltou a barra libre. E se durante os aperitivos o encargado de amenizar o ambiente foi un amigo dos noivos coa súa guitarra, o que fixo bailar ata o amencer aos asistentes foi un DJ noruegués. Quen sabe, talvez algún dos invitados volva para casar nun pazo que sin duda está de moda.