Así é a dieta de Letizia

YES

Los reyes Felipe y Letizia a su llegada al tradicional concierto de los Premios Princesa de Asturias, en una foto de archivo.
Os reis Felipe e Letizia á súa chegada ao tradicional concerto dos Premios Princesa de Asturias, nunha foto de arquivo. Chema Moya

MOI PROTEICA. A dieta Perricone é a favorita das «celebrities». Tamén da raíña, segundo publican diversos medios, que aseguran que é unha fiel defensora dos superalimentos sans e ecolóxicos como os ovos, o salmón e as verduras de folla verde

19 oct 2019 . Actualizado ás 09:32 h.

O físico da raíña Letizia sempre é tema de debate. Algúns critícana por estar extremadamente delgada, outros pola súa excesiva musculación en brazos e costas. Pero, que come ?, cal é a base da súa alimentación? Todos lembramos as imaxes do 50 aniversario do rei Felipe VI na que aparecen os reis e as súas fillas degustando unha sopa de verduras verdes. Un prato que durante a súa emisión xa chamou a atención dos espectadores.

Pero a elección deste prato non é casualidade, xa que a raíña é fan dos ingredientes orgánicos e ecolóxicos, ademais da dieta mediterránea, segundo indican varios medios. Á embaixadora especial da FAO para a nutrición preocúpalle non só a súa alimentación, senón a de toda a súa familia. De feito, no 2017 publicouse que Letizia interveu no menú escolar da princesa Leonor e da súa irmá eliminando os fritos e os sanjacobos. Tamén diversas publicacións indican que segue a dieta do doutor Perricone, aínda que non dun xeito estrito.

Esta dieta, da que tamén son fans numerosas celebrities como Gwyneth Paltrow, consiste basicamente no consumo de proteínas de alta calidade, co salmón salvaxe como produto estrela, aínda que tamén forman parte deste grupo as améndoas, o pavo, o pito ou os ovos. Outro apartado importante son os hidratos de carbono complexos e a fibra, como a avena. Tamén, os froitos vermellos, as graxas boas que leven omega-3, como o peixe azul ou os pistachos e verduras ricas en clorofila, principalmente de folla verde. Tamén figura o aceite de oliva virxe extra, como base da dieta mediterránea, a cúrcuma, o té verde e o cacao puro. E por suposto, auga mineral e durmir polo menos sete horas ao día, ademais de facer media hora de exercicio diaria.

ENERXÉTICA E SA

A nutricionista Ana Golpe valora moi positivamente esta dieta que cualifica de «moi enerxética», non en balde o «elevado ton muscular da raíña denota que ten un importante gasto enerxético». Tamén considera que é «moi sa» e «nutritiva, con moitos antioxidantes», que lle axudan a combater os efectos do paso do tempo. Un dos aspectos que destaca é o consumo de salmón salvaxe, pola presenza de omega 3 «moi saudable para a pel e o organismo, así como antiinflamatorios». Chámalle a atención a inxesta de lácteos enteiros e naturais, pero xustifícao pola «presenza de vitamina D, liposoluble que permite a absorción do calcio nos ósos» e o feito de que sexa natural «para evitar a presenza de edulcorantes». Tamén a avena é moi beneficiosa porque «axuda a reducir o colesterol malo pola presenza de fibra e é bo para a circulación», do mesmo xeito que a verdura de folla verde que é «antiinflamatoria e axuda a manterse moza pola presenza de clorofila». Ademais son «antioxidantes, depurativos, con vitaminas e minerais» os froitos vermellos; e a cúrcuma é un bo «dixestivo, antiinflamatorio e antioxidante». Por suposto, o aceite de oliva virxe extra tamén é un superalimento pola súa «graxa monoinsaturada». E ti? Tamén che apuntas á dieta Perricone?