O que ninguén che contou da voda de Marta Ortega

YES

cedida

Hai detalles que aínda non se desvelaron da ligazón do ano entre Marta Ortega e Carlos Torretta: canto tempo tardaron en preparalo? Cando se probou o vestido a noiva? Onde?

26 novs 2018 . Actualizado ás 11:03 h.

Aínda que a estas alturas creas que estiveches na voda do ano, non é así. Só 400 invitados gozaron do impresionante despregamento que se organizou con motivo da ligazón de Marta Ortega e Carlos Torretta, que xa gozan da súa lúa de mel na India. Foron tres celebracións concentradas en dous días, nos que A Coruña deu literalmente a volta ao mundo. En YES sabemos algúns detalles que ninguén che contou e que agora che desvelamos.

Desde que o venres pola tarde se publicou a primeira foto da ligazón, Pierpaolo Piccioli converteuse en algo máis que no deseñador dos catro vestidos da noiva. O modisto de Valentino non só retransmitiu minuto a minuto a ligazón, senón que pasado o día D completou o seu relato con algunhas pinceladas do making off. Así soubemos que o italiano, acompañado do seu equipo, desprazouse en avión privado ata A Coruña o pasado 2 de outubro para realizar as probas dos vestidos.

FLORES Y FLORES. Samantha Vallejo- Nágera y María Fitz James posan con los enormes ramos que se regalaban
FLORES E FLORES. Samantha Vallejo- Nágera e María Fitz James posan cos enormes ramos que se regalaban
 

Tal e como se pode ver nas imaxes, que el mesmo publicou en Instagram, as modistas aproveitaron para darlle os últimos retoques aos looks de Marta Ortega. A súa nai, Flora, estivo presente nas probas, pendente de que todo estivese perfecto.

Pouco despois de que todos puidésemos ver á noiva co primeiro traxe, fixo a súa aparición no Náutico cunha segunda aposta para unha noite casual elegante da que se filtraron moi poucas imaxes de dentro. En realidade tres: a de Jon Kortajarena fumando coa dársena coruñesa de fondo, outra deste modelo coa súa amiga Eugenia Silva, e unha última de Amancio Ortega felicitando aos cociñeiros Javier Oleiros e Ricardo Sanz. Houbo ou non houbo móbiles esa noite dentro? A versión oficial di que non se requisaron, pero o certo é que a retransmisión desta festa non ten comparación coa celebración instagrameable do día seguinte en Casas Novas. Como se pode ver na imaxe número 6, o Náutico decorouse en tons brancos, con moitas velas, para lograr diferentes ambientes, e colocáronse plantas aéreas, aínda que nalgúns dos salóns mantívose a madeira clásica deste emblema da cidade.

DESPLIEGUE. Un amplio servicio de peluquería y maquillaje se puso a disposición en el hotel  Finisterre
DESPREGAMENTO. Un amplo servizo de barbería e maquillaxe púxose a disposición en o hotel  Finisterre

SERVIZO DE MAQUILLAXE

O sábado, as rúas dos viños e toda a Marina coruñesa foron un ir e vir de famosos invitados á voda de Marta Ortega e Carlos Torretta. Se a cuadrilla de Samantha Vallejo-Nágera, Jon Kortajarena, Eugenia Silva e o seu marido, Alfonso de Borbón, comeu camaróns no Celeiro, Athina Onassis preferiu dar un paseo polas inmediacións do hotel Finisterre xunto a unha amiga. Algunhas das invitadas xa paseaban pola cidade galega coa maquillaxe e o peiteado que ían lucir horas despois en Casas Novas. Un gran equipo de profesionais púxose a disposición das invitadas que quixesen usar o seu servizo, aínda que algunhas, como María Fitz James Stuart, Samantha Vallejo e Beatriz da Cova, optaron por que as arranxase Diana Fraga, unha maquilladora coruñesa. Iso si, Eugenia Silva preferiu que a acompañase a súa perruqueira, Inés Castaño, desde Madrid. Hai vodas que merecen pór toda a carne no asador. E aínda que a carne formou parte do menú que serviu Albert Adrià en Arteixo, non foi precisamente asada. O primeiro prato estivo composto por crema de parmesano con trufa negra, mini «shitakes» en escabeche oriental, tomates con gelatina do seu consomé, guisantes e manitas de porco á menta e coliflor con caviar.

 PRIMER PLATO. Fue servido en una caja de madera que cada invitado tenía delante (en la imagen). Después se degustaron muchos otros platos, dispuestos en los centros de cada mesa
 PRIMEIRO PRATO. Foi servido nunha caixa de madeira que cada invitado tiña diante (na imaxe). Despois degustáronse moitos outros pratos, dispostos nos centros de cada mesa Instagram

Esta delicatesen foi servida nunhas caixiñas de madeira que cada invitado tiña diante, pero houbo moitos máis pratos que se dispuxeron nos centros da mesa (pata de cangrexo, pescado coa súa guarnición, ensaladas, máis carne...), ademais dun exquisito viño servido en decantadores de cristal.

«A sensación da voda foi de absoluta liberdade -conta unha das invitadas-, non había protocolo ríxido: uns podían estar a comer, outros tomando copas, e outros bailando».

CHRIS MARTIN. Posó con alguna de las invitadas, como la argentina Chufy, que presumió en Instagram
CHRIS MARTIN. Posou con algunha de as invitadas, como a arxentina Chufy, que presumiu en Instagram

A montaxe e decoración de Casas Novas asombrou por completo a quen fixeron o percorrido a pé dentro do recinto. No exterior, un camiño de fogueiras caldeaba unha marabillosa noite, mentres que dentro todo era un frondoso bosque natural, ao que se accedía por un túnel de 300 metros, que en zigzag conectaba primeiro coa zona do cóctel. Alí os asistentes, algúns de pé e outros sentados en sofás, viron o vídeo das fotos da ligazón civil do día anterior que se proxectou nunha pantalla xigante. Posteriormente, todos por ese mesmo túnel (no que tamén se oía o son dos paxaros) deron marcha atrás para acceder ao comedor principal, que empezou a acondicionarse en Casas Novas fai catro meses.

EL NÁUTICO. Se transformó con ambientes en blanco, muchas plantas colgantes y velas
O NÁUTICO. Transformouse con ambientes en branco, moitas plantas colgantes e veas
 

Para colocar as plantas e árbores (algúns traídos desde Finlandia ou Xapón) tiveron que elevar o chan dous metros para esconder as súas raíces e simular esa sensación tan real. Esta aposta pola natureza tamén se viu reflectida en todos os elementos de estilo rústico, desde as cadeiras ás mesas, que se impuxo na decoración.

Durante a cea encomiouse a presentación da sobremesa de Cèdric Grolet, quen presentou emplatadas unhas froitas que, a modo de trampa visual, derivaban en bocados dulcísimos. O mellor pasteleiro do mundo foi tamén o encargado de preparar a enorme torta que degustaron en culleriñas tanto os noivos (que estiveron sentados cos seus amigos) como o resto dos asistentes.

Os invitados á ligazón de Marta Ortega foron de sorpresa en sorpresa, de asombro en asombro, e mesmo algunha persoa non se cría que a propia Norah Jones estivese a interpretar desde o escenario o tema que estaba a soar («é a súa canción, pero non é ela», di nun vídeo). Pero alí estaba. Do mesmo xeito que o cantante Jamie Cullum. Os dous puxeron a nota musical durante a cea, en especial este último, que alongou a súa actuación media hora máis para gozo de todos.

E cando os invitados crían que xa o viron todo e a noite non podía dar máis sorpresas, chegou o bombazo. Noutra sala, habilitada como unha preciosa discoteca, con distintas barras e unha pantalla circular, Chris Martin interpretou o tema Yellow para que a parella abrise o baile. A partir de aí a música non deixou de soar, con máis diyéis, que puxeron o broche final a esta voda na que os noivos regalaron un festival. 

Os mellores álbums da voda

máis información