Se ceo antes, adelgazo?

YES

asd

O CORPO DE ELSA PATAKY non se fai nun día, pero hai quen creen que adiantando a hora da cea téñeno máis doado. O doutor Viso explica se hai relación entre o tempo e a comida e como debemos alimentarnos se queremos estar ben

14 oct 2018 . Actualizado ás 08:32 h.

Se liches por aí que o segredo do bo corpo de Elsa Pataky é que cea antes das oito, é lóxico que che preguntes o mesmo que eu: se ceo antes, entón adelgazo? Que non sexa por preguntar e por intentalo que non quede, pero témome, polo que me conta o doutor Manuel Viso, que para ter o corpo de Pataky (ou o do seu marido) fai falta outra vontade. «Á hora de baixar de peso importa a cantidade de comida que inxiras e sobre todo as calorías que queimes, e nunha boa nutrición importa, ademais, a calidade do que tomes, pero non por cear antes un churrasco e torta de Santiago vas adelgazar, é obvio». «Tampouco -engade Viso- vas perder peso se che comes un puré ás oito da tarde e non almorzas ata as oito da mañá do día seguinte porque o tempo en si mesmo non adelgaza; o que importa en definitiva é o que teñas inxerido ao longo do día e o que teñas gastado. É sumar e restar, e se restas máis que sumas, estás no camiño de baixar». El explícao cun exemplo moi claro, ti podes tomarche en todo o día unha pizza de 1.500 calorías, que se non comes outra cousa, pódeche levar a adelgazar. É pizza, claro, estarás mal alimentado, mal nutrido, pero se tes un desgaste calórico maior, a dieta da pizza vaiche a funcionar. Como non se trata precisamente de estar mal alimentado, o mellor é asumir que a cea debe ser o 25 % ou 30 % da inxesta do día, que debemos tomárnola en serio e que se a facemos de xeito saudable podemos comer de todo: peixe cocido, carnes brancas, ensaladas, purés, froita e ata hidratos (arroz, pataca e pasta). «Do que se trata é de evitar os fritos, a comida precocinada, as salsas, pero polo demais a cea debe facerse sempre, non solucionar tampouco con iso de só froita e iogur», insiste Viso. Quen advirte doutro falso mito: «A froita de noite non engorda».

O METABOLISMO LENTO

O doutor tamén avanza que isto de que o tempo previo a deitarnos adelgaza ten a súa base en que cando durmimos o metabolismo é máis lento. Pero que pode sumar esa lentitude, 20 calorías?, pregúntase Viso para inmediatamente responder: «No cómputo xeral nunha dieta de 2.000 calorías é insignificante». Tampouco inflúe o tempo que transcorra entre comidas, e se recoméndase facer cinco (almorzo, tentempié, comida, merenda e cea) é por aquilo de que hai determinadas persoas que non teñen control sobre o que comen, e se non toman algo a media mañá ou media tarde, chegan «desesperadas» á comida e á cea. Por iso é polo que para pórlle algo de freo a ese voraz apetito, Viso estea a favor de facer as cinco. Se en cambio -di el-, temos control sobre o que inxerimos, non é necesario facelas porque «as dietas e os tempos teñen que adaptarse á vida da xente, non a vida da xente ás dietas». Facer cinco comidas é unha boa pauta, pero non unha condición. Tamén pode suceder que o xaxún prolongado favoreza que tiremos máis das graxas, pero á vez que nos entre a fame hedonista», esa que só se sacia con chuches, fritos ou con chocolatinas, mentres estamos a traballar.

O importante, se falamos de tempo, é tomarse a comida con calma. «A hormona grelina, que é a que nos esperta o apetito, permanece no sangue 20 minutos desde que empezamos a comer, e a partir de aí baixa. Se neses 20 minutos énchesche, non vas saciar o teu apetito, vaiche entrar máis. Por iso -apunta Viso- aquelas sociedades que comen en compaña son máis delgadas. Se comes acompañado sempre vas inxerir menos, fálase, interrómpese, fanse pausas entre bocado e bocado que axudan a non darse atracones». Moitos nutricionistas recomenden botarse unha cantidade concreta no prato, dese xeito sabes que non che vas pasar comendo e evitas andar picoteando das fontes.

O tempo que dilatemos comendo tampouco inflúe na queima de calorías, só na boa dixestión: se comes máis rápido sentarache peor no estómago. Viso reflícteo cun exemplo que fai explícito o que cambiaron os nosos modos á hora para comer e cear: «Hai estudos que confirman que hai 25 anos dedicabamos entre 20 e 25 movementos de masticación; agora ese número está en 9. Tanto croissant, tanta pizza e tanta velocidade á hora de vivir quitáronnos minutos na comida. E non hai nada peor que comer con ansia, sobre todo se queremos adelgazar», aconsella Viso. Se queren o corpo de Elsa Pataky tómenllo con calma, a boa nutrición, xa o ven, leva o seu tempo.