Meghan cambia o pastel

RITA ÁLVAREZ TUDELA

YES

NIALL CARSON

BYE, BYE, PÉ! O príncipe Enrique e Meghan decántanse para a súa voda por unha torta dunha pastelería do leste de Londres con ingredientes orgánicos e de tempada, feita con flores frescas, e din adeus ao típico pastel de froitas da realeza británica. Segue aquí toda a información da voda do príncipe Harry e Meghan Markle

09 abr 2018 . Actualizado ás 08:13 h.

Din que as tradicións están para rompelas, e a parella formada polo príncipe Enrique de Inglaterra e a actriz Meghan Markle parece que o cumpren a machada. Mentres revelan con contagotas detalles da súa voda, van tamén introducindo pequenas novidades coas que rompen coas decisións tomadas polos seus antepasados, e a torta non ía ser menos.

Un bocado: flor de saúco de limón, incorporando os sabores brillantes da primavera, cuberta con crema de manteiga e decorada con flores frescas, así será a torta para o día da súa ligazón, que terá lugar o 19 de maio na capela de San Jorge, no castelo de Windsor. A cargo de tan especial doce atópase a repostera estadounidense Claire Ptak, propietaria da distinguida pastelería Violet, situada nunha pequena casiña no leste de Londres onde apostan sempre polos ingredientes orgánicos e de tempada. Unha decisión que non sorprende se se teñen en conta os gustos de Meghan; ela xa a entrevistou no seu blogue hai un ano, pero moitos non pensaban que chegaría a escollela para o día da ligazón real, en que ata a data unha regra non escrita dicía que o pastel debe ser de froita.

«¡Ambos comparten os mesmos valores en canto á procedencia dos alimentos, a sustentabilidade, a estacionalidade e, por suposto, o sabor!», valoraba unha emocionada Ptak, propietaria da pastelería, ao facer o anuncio na súa conta oficial de Instagram de que ela ía ser a encargada de facer a torta para a parella de moda no Reino Unido. Os inicios de Ptak remóntanse aos seus anos en Berkeley, en California, traballando para a repostera Alice Waters en Chez Panisse. Hai máis dunha década chegou a Londres e empezou o seu negocio vendendo tortas no mercadillo de Broadway, que cociñaba persoalmente na súa casa. Agora dise que é a repostera favorita do chef Jamie Oliver e xa publicou catro libros de receitas. No seu obrador presume de que só entran fariña, azucre, leite e ovos orgánicos.

UNHA AVALANCHA DE PEDIDOS

O anuncio provocou unha avalancha de pedidos e de clientes ao seu pequeno negocio, o que fixo que non puidese ir ao seu puestecillo no mercado. «Témome que non podemos ir ao mercado porque nos vimos atafegados por todas as incribles masas que chegan á panadería. ¡Sodes tan solidarios e encantadores! Grazas polos bos desexos e, por favor, ¡seguide vindo!», escribía na citada rede social a repostera, que aproveitou para pedir desculpas por non poder dar resposta á forte demanda e solicitou aos clientes que fosen á pastelería, que está a só 15 minutos a pé do posto do mercado.

Nunha recente visita ao citado lugar, YES puido comprobar como esta tempada o ingrediente estrela é o ruibarbo, verdura de cor vermella da que só é comestible o talo e que nas cociñas británicas úsase con frecuencia para facer confituras e marmeladas. En Violet tamén apostan polos cupcakes con minihuevos de chocolate para celebrar a Pascua e outros están feitos coas primeiras fresas da tempada.

O estilo de Meghan e Enrique oponse á opulencia dos duques de Cambridge para a súa voda no 2011, cando elixiron á famosa repostera Fiona Cairns para facer un pastel de froitas de múltiples capas. A parella, que anunciou o seu compromiso en novembro, está planeando unha celebración da súa voda que reflicta as personalidades tanto da noiva como do noivo. A prensa británica asegura que ambos consenten cada detalle, desde as flores ata os plans de asentos, e teñen un minucioso plan para invitar a membros de ambas as familias, do seu amplo círculo de amigos, e dar á vez a benvida ao público xeral, cun paseo en carruaxe polas rúas de Windsor, que terá lugar inmediatamente despois da cerimonia da capela de San Jorge e antes da súa recepción.