Así é o novo restaurante de Rafa Centeo en Vigo

MARCO SORIANO DE TEJADA

VIGO CIDADE

Xoán Carlos Gil

O chef abre en Vialia, o centro comercial da estación intermodal de Vigo que se inaugurará o día 30. Os visitantes disporán dunha ampla zona de restauración e de lecer na que gozarán da nova proposta do Michelin de Maruja Limón

18 sep 2021 . Actualizado ás 05:00 h.

Rafa Centeo abrirá no complexo Vialia, que está chamado a converterse nun novo núcleo hostaleiro no corazón do centro urbano da cidade olívica. Incluirá restaurantes, zonas de lecer infantil, instalacións para a práctica de deportes urbanos, escenarios para concertos e áreas de descanso. E neste contexto, o único chef con estrela Michelin de Vigo co seu restaurante Maruja Limón, apostou por un formato hostaleiro innovador no que a súa oferta vira ao redor da chamada e tan de moda cociña healthy. «Levo coa idea na cabeza moitos anos. A verdade é que estamos nun momento complicado, a xente cada vez ten menos tempo para cociñar, cústalle máis coidarse e alimentarse dun xeito san e equilibrada e sempre tiven a idea de abrir un restaurante onde fose máis doado coidarse, pórllo doado ao cliente», reflexiona o chef.

Pero o obxectivo de Centeo vai máis aló de ofrecer aos seus clientes unha comida saudable. Trátase de que Vigo estea á altura da vangarda nacional e europea. Para iso mostrará un modo de vida e alimentación que se responsabilice co planeta e os seus habitantes. «Quero que sexa un espazo onde che apeteza estar, divertido, e que a comida sexa unha comida con faísca», cóntanos Rafa, que se deixa seducir pola tendencia flexivegetariana, coa que se identifica.

O espazo está dividido en tres ambientes: o restaurante, con aire máis formal; outro máis desenfadado, no que primarán o café e a comida rápida saudable; e un terceiro dedicado a tenda, onde se poden adquirir agasallos ou suvenires.

 Lenjeta caviar 

Propostas como lentella caviar estofada nun curry de verduras e raíces ou tallarines de cabaciña, alfabaca, tomate, parmesano e brotes tenros estarán dispoñibles no menú do restaurante, que atenderá comidas e ceas. Pero se o que queremos é picar entre horas, comer algo rápido, merendar ou, sinxelamente, almorzar no espazo dedicado á cafetería, disporemos dunhas fantásticas tostas de pan de Porriño, ovos benedict con aguacate ou pokes de distintas composicións. Na tenda atoparemos diversos produtos de elaboración propia como as kombuchas, ideais para acompañar unha comida ao aire libre na inmensa terraza do centro comercial, gozando con algunha das numerosas opcións de take away das que nos ofrecerán en Centeo.

A sustentabilidade tamén está moi presente neste innovador proxecto. Coidarse e coidar a contorna é xa unha obrigación social e que está arraigada nas novas xeracións de millennials . Termos como o de mercado de proximidade están sempre en mente á hora de elixir as materias primas. O equipo está concienciado en que minimizar a pegada de carbono e apostar pola cociña de quilómetro 0 son conceptos fundamentais que forman parte da filosofía deste novo formato. Un packaging reciclable e unha procura de provedores con selo BIO nun local enfocado á eficiencia enerxética son os acenos de identidade que definirán este novo xeito de sentarse nunha mesa. En palabras de Rafa Centeo: «Vai ser un espazo en que a parte verde acaparará o protagonismo, vai ter un peso moi grande en todo o local o que é a parte vexetal». O obxectivo é ter a propia horta. E ese tren xa está en marcha.