A Universidade, entre as cen mellores do mundo en ciencia dos alimentos e en oceanografía

María Jesús Fuente Decimavilla
m. j. fonte VIGO / LA VOZ

VIGO CIDADE

A titulación que se imparte no Campus de Ourense, tecnoloxía dos alimentos, está entre as 75 destacadas do ránking de Shanghái

30 jun 2020 . Actualizado ás 05:00 h.

A Universidade de Vigo situouse entre as cen mellores do mundo en dúas materias, a de ciencia e tecnoloxía dos alimentos e a de oceanografía. Así figura no ránking de Shanghái, que se deu a coñecer onte e que recolle a clasificación das institucións académicas en 54 ámbitos. A viguesa figura entre as de referencia nun total de 12 categorías. En tecnoloxía dos alimentos -titulación que se imparte na Facultade de Ciencias de Campus das Lagoas en Ourense- cóase entre as 75 mellores do planeta, mentres que en oceanografía está entre as cen primeiras.

Outras materias nas que despunta, segundo o prestixioso ránking, son enxeñería de telecomunicación (entre as 200) e xestión turística (300). Tamén está entre as 500 máis importantes en ciencias da terra, ecoloxía, ciencias atmósfericas, enxeñería eléctrica e electrónica, enxeñería química, ciencias e enxeñería da enerxía, biotecnoloxía e ciencias agrícolas.

«A presenza dá UVigo non ránking en posicións nalgún caso relevantes é moi positiva, tendo en conta que somos unha universidade nova e cun financiamento modesto», destacou a vicerreitora de Investigación, Belén Rubio . Elaborado a partir dunha serie de indicadores que miden a calidade da investigación, a extensión da colaboración internacional, a investigación de alta calidade e os recoñecementos académicos máis elevados, no baremo de Shanghái están presentes máis de 1.800 universidades de noventa países. As materias melloran tamén con relación ao ano anterior. Ciencia e tecnoloxía dos alimentos sitúase por diante da Politécnica de Valencia, Selecta e Sevilla. Oceanografía está só por detrás de Barcelona e Baleares e no grupo da Autónoma de Barcelona.