O Vigo vence no seu partido aprazado ante o Gaztedi

VIGO CIDADE

XOAN CARLOS GIL

Os de Pablo Cabrera adxudicáronse por 8-6 un duelo moi disputado

14 oct 2019 . Actualizado ás 05:00 h.

O Universidade de Vigo de rugbi saldou con vitoria o seu partido correspondente á segunda xornada de liga en División de Honra B ante o Gaztedi. Este partido, previsto inicialmente para o 21 de setembro, fora aprazado debido aos traballos de homologación do campo das Lagoas Marcosende. Finalizados os traballos, e aproveitando que non había competición esta fin de semana, disputábase onte un partido que rematou con resultado de 8-6 para os de Pablo Cabrera.

O equipo vigués tivo que remar ao contraxeito despois de que os vascos, aos que se enfrontaron meses atrás para permanecer na categoría (venceu o Gaztedi, conseguindo así o ascenso), puxésense por diante excedido o primeiro cuarto de hora do encontro grazas a un puntapié de castigo de Mikel Zarrabeitia que colocaba o 0-3 no duelo. O marcador xa non se movería máis no resto da primeira parte, co que con ese mesmo tenteador desfavorable para os recentemente ascendidos á categoría chegouse ao intermedio.

Tras o paso por vestiarios, o Vigo deulle a volta ao partido nos primeiros minutos do segundo acto cun ensaio de Ezequiel Francisco que lles puña por diante por primeira vez no partido (5-3). Pouco tardaría o conxunto vasco en volver tomar a dianteira aproveitándose dun puntapié de castigo que servía a Davo Pais para colocar o 5-6.

Xa no minuto 80, de novo Gabardos protagonizaba xogábaa que ía permitir ao Vigo levar a vitoria: un puntapié de castigo que subía o 8-6 definitivo ao marcador.

Segunda vitoria do curso

O Vigo sumaba así o seu segundo triunfo do curso e ponse con oito puntos que lle permiten escalar ata a sétima praza da clasificación, deixando a sete equipos por baixo entre os cales está o propio Gaztedi, que pecha a clasificación de División de Honra B cun só punto, o mesmo bagaxe que o Uribealdea. Os vigueses levan o mesmo número de vitorias que de derrotas, dúas. O outro triunfo lográrono ante o Oviedo, mentres que caeran nos seus compromisos fronte a Gernika e Zarautz.

Na próxima xornada, os vigueses volverán exercer como locais, esta vez para recibir ao Bera Bera no partido que abrirá a quinta xornada do campionato o sábado desde as 16.00 horas. O conxunto vasco chega a ese compromiso como cuarto clasificado na táboa con 14 puntos na súa marcadora.