CANGAS

M.MORALEJO

O Cangas sae do descenso ao superar ao Nava no Gatañal

01 novs 2020 . Actualizado ás 08:10 h.

O Cangas profundou na crise do Nava (21-19) para sumar o seu primeiro triunfo da tempada, guiado polo lateral esquerdo David Iglesias -doce goles- e o porteiro Javi Díaz -14 paradas, 44 por cento de acerto-. Tivo que agardar o equipo de Nacho Moyano ao seu undécimo partido disputado para sumar de dous por primeira vez este curso.

O Nava atopouse a mellor versión dos cangueses, sobre todo a nivel defensivo. Apoiado nun intenso 6-0, que permitiu lucirse a Javi Díaz, e no brazo de David Iglesias , o conxunto cangués dominou o duelo con cómodas rendas ata o inicio do segundo tempo (5-3, 7-4, 9-4, 11-6).

O adestrador visitante, Diego Dourado, pediu tempo morto con 14-8 no minuto 38. O seu equipo empezou a atacar con sete xogadores, e por aí atopou a solución aos seus problemas ofensivos. A inquedanza apareceu no Cangas, que se atascou. Cun parcial 1-7, a vantaxe galega reduciuse a tres goles (16-13).

O Nava mesmo gozou dun ataque para pórse a un gol a falta de doce minutos, pero unha perda de balón e dous goles consecutivos de David Iglesias volveron disparar ao conxunto local (18-14, min. 51). Ante ese escenario, Dourado parou de novo o choque.

Os seus seguiron facendo dano atacando sen porteiro; o Cangas mantivo o intercambio de golpes enganchándose á efectividade de Iglesias a pesar da defensa presionante sobre el (20-18).

Outro gol do lateral galego, nunha acción na que tamén forzou unha exclusión de Adrián Rosales , asegurou o triunfo local, a pesar de que un erro no pase de Muratovic, en superioridade, e outra posterior parada de Patotski, precisamente ao lateral montenegrino, permitiron ao Nava ter un ataque para pórse a un a falta de trinta segundos.

Agora, o equipo agárdalle un intenso calendario para recuperar os partidos aprazados, empezando polo Sinfín no Gatañal este mércores para logo visitar o domingo ao Guadalaxara.

?

Javi Díaz, Menduíña (2, 1p), Baptista (2), Alberto Martín, Muratovic, David Iglesias (12) e Dani Fernández (2) -equipo titular- Gerard Forns, Cerqueira (1), Brais González (2), Simes e Ribeiro.

?

Yeray Lamariano, Bernabéu (5), Filipe Dá Silva, Rodrigues, Moyano, Filipe Mota e Carlos Marugán (2) -equipo titular- Patotski (ps), Rodrigo Pérez Arce (7,3p), Dario Allo (2), Adrián Rosales , Nicolo D´Antino (1), Moyano e Villagrán.

MARCADOR CADA CINCO MINUTOS: 2-0, 2-3, 4-3, 5-4, 7-4, 10-6 (descanso); 12-7, 14-9, 15-11, 17-14, 20-16 e 21-19.

ÁRBITRO: Jesús e Jorge Santiuste Escudero . Excluíron a Baptista por parte do Cangas, e a Rodrigues.