Carmona reina nas alturas

La Voz VIGO

VIGO

Óscar Vázquez

Atletismo Impúxose na Subida ao Castro, que abría o circuíto de populares de Vigo no ano 2023 e que tivo a Andrea Iglesias á súa gañadora en mulleres

01 ene 2023 . Actualizado ás 08:12 h.

Miguel Ángel Carmona demostrou ser o máis rápido no atletismo vertical. O deportista foi o primeiro na liña de meta da Subida ao Castro, a primeira das citas do circuíto de carreiras populares de Vigo , e fíxoo cun tempo de 11 minutos e 50 segundos, cunha marxe de cinco sobre MartínBarreiro , o seu principal perseguidor. No cadro feminino, o triunfo foi para Andrea Iglesias , que lle sacou case un minuto á segunda. Na cita tomaron parte medio milleiro de participantes.

A Subida ao Castro sempre é a máis singular de todas as citas do circuíto vigués. Porque se corre ao esprint (apenas ten tres quilómetros de percorrido) pero, ao mesmo tempo, é das máis duras ao tratarse dunha subida sen descanso entre o Vigo do nivel do mar e o castelo de San Sebastián que preside a cidade desde o alto do Castro. Ademais, nesta edición do 2023, a cita recuperaba o seu itinerario habitual.

Nese escenario, Miguel Ángel Carmona demostrou ser o máis rápido e non deu opción aos seus rivais. Na liña de meta sacoulle cinco segundos a Martín Barreiro e o dobre a Antón Gómez, o gañador da edición do ano pasado, que completou o podio. Curiosamente, Carmona cravou o tempo de Gómez un ano antes. Daniel Bargiela, un dos clásicos das populares, foi quinto e Celso Comesaña, o guía de Susana Rodríguez, sexto.

No cadro feminino, a vitoria de Andrea Iglesias , atleta do Athletic, foi incontestable, xa que chegou a meta con 55 segundos de adianto con respecto a Noemi Álvarez que foi segunda. Andrea foi a única muller que baixou dos 15 minutos.