Onde se serve o mellor bocadillo de luras de Vigo?

Laura Míguez Rúa
L. Míguez VIGO

VIGO

XOAN CARLOS GIL

Acompañados de ali oli, sos con pan ou con leituga e tomate... pero sempre co fundamental, a materia prima moi coidada e nada de aros xigantes rebozados.

01 jul 2021 . Actualizado ás 00:20 h.

Para ir á praia, para evitar encher de chorretones a cociña, por aforrarse o marrón de limpalos ou por un antollo do día. Calquera motivo é válido para pedirse un bocadillo de luras e Vigo, cidade costeira e envorcada co produto do mar, non podía deixar de ofrecer algún dos mellores bocadillos. Axustados de prezo e saborosos como ningún, estes pratos fan as delicias de centos de vigueses que teñen, seguro, a súa lista particular de favoritos. Fuxir das anillas conxeladas xa rebozadas e apostar por lura saborosa preparada por esmero é o punto de partida da nosa particular lista dalgúns dos mellores bocadillos de luras de Vigo. Cóntanos o teu na sección de comentarios. 

Bocatería Rin Ran. Rúa Churruca, 10. 986 22 39 53

Óscar Vázquez

É un clásico en canto a bocadillos de luras en Vigo refírese. Ofrece tres opcións: o simple, a 4,30, o completo, con queixo, allo restregado, leituga, tomate ou maionesa por 4,90 e o luras con ali oli e cebola frita por 4,50. Deles daban boa conta nos anos da movida toda a xente que saía pola zona de Churruca. Teñen cachorros, hamburguesas e sándwiches, pero o máis reclamado é o de luras, que limpan trocean e friten no local. Outros míticos son o de xamón asado ou o de pito con bacon. Á fronte están Elsa Fernández e Juan Davila. 

Meson Ourensán. Rúa Zamora, 7. 986 42 07 57

Un dos veteranos de Vigo que mantén a súa esencia desde hai 47 anos, aínda que nos últimos seis José Luis Limeres é o capitán deste negocio grazas a un traspaso. Como non podía ser doutro xeito, usan lura que se encargan de limpar trocear e rebozar eles, en fariña e ovo ou só fariña. O bocadillo grande, máis de media barra segundo aseguran, custa 4,50 euros. «Cada día limpamos 30 quilos de luras, todos os días se reparte entre a xente que traballa en quenda de mañá e tarde, é moito traballo. Ademais gastamos á semana 250 litros de aceite, que a clave tamén é cambialo moito e usalo bo», comenta o responsable do local. Desde alí tamén presumen do éxito do seu bocadillo de xamón asado e de zorza «leva un pemento que custa 60 euros o quilo», explica Limeres. 

Bar Carballo. Rúa de Manuel Núñez, 3. 986 22 94 97 (Dispón doutros dous locais)

ALBA PEREZ

Aínda que a súa maior fama son as empanadillas, o certo é que na súa carta comparten tamén protagonismo coa tortilla de patacas, o jamon asado e as luras. Teñen máis de 50 anos de historia na cidade e dispoñen de tres locais: Rúa Manuel Núñez, 3, Avenida Florida, 7 e Gregorio Espino, 13. Dispoñen tamén da opción de recoller e funcionan tamén a través das plataformas de envío a domicilio. O seu bocadillo de luras custa 4,25 e pódese tomar tamén medio ou en tapa. 

Fava Rica.  Rúa dás Teixugueiras, 34. 986 63 21 51

XOAN CARLOS GIL

Un bo rebozado, un bo aceite e unha salsa para acompañar que é a debilidade de moitos. Así é o bocadillo de luras do Fava Rica, que abriu en Vigo fai nove anos pero acumulaba xa a experiencia do seu primeiro local de Baiona no 2003. Desde o barrio vigués de Navia ofrecen bocadillos, tapas, pratos combinados ou hamburguesas, aínda que o de luras é un dos máis demandados. «Podemos chegar a limpar ao día entre cinco e dez quilos, é unha tolemia. As freidaras están constantemente funcionando con bo aceite, gastamos á semana 70 litros», explica Tiago Mariño. O bocadillo grande costa 7,70 e é unha barra enteira e o mediano 4,65, «leva proporcionalmente máis lura». A salsa que lle acompaña, unha mestura entre maionesa e alioli, di que é clave e adoita ser o único outro ingrediente que lle engade o cliente, aínda que dispón doutros 30 extras para sumarlle. Ao día poden saír máis de 50 bocadillos de luras. 

Morrofino Taberna. Rúa Serafín Avendaño, 4. 698 11 94 77

M.MORALEJO

Se esperas dous pans e un bo puñado de luras ao estilo máis tradicional este non é o teu sitio. O de Victor Fernández é innovar e darlle unha volta de porca aos produtos autóctonos nun ambiente desenfadado e unha localización privilexiada, na zona de Rosalía de Castro. A súa carta vai variando por tempada pero cando teñen o bocadillo de luras é un clásico. O seu mezlca de texturas e sabores é todo un festín para o padal. 

Meliton. Rúa de Luis Taboada, 12. 986 43 66 73

M.Moralejo

Este local, irmán do próximo Bar Othilio, está especializado e dedicado de cheo aos bocadillos. Cun toque moderno e unha presentación coidada, o seu bocadillo de luras é unha volta de porca á receita tradicional e conta con moitos adeptos na cidade. Luras rebozados preparados en cada paso do proceso polo persoal, kale frito e alioli cítrico son os ingredientes deste prato, que custa 9,90 euros. Na carta tamén goza de gran éxito o bocadillo de churrasco ibérico, que inclúe pemento asado, rúcula, parmesano, cebola frita e chumichurri, ademais da carne. 

Bocatería L´Esquinas. Rúa Carral, 4. 986 22 70 75

Outro clásico para moitos vigueses é esta bocatería, onde se pode elixir mesmo entre o tipo de pan, xa que dispoñen de pan branco ou negro. Os prezos son económico, teñen opcións veganas por se hai comensais que así o pidan e ofrecen tamén un gran fornecido de pizzas. 

Tapería Eido Vello. Av. Sta. Mariña, 287. 630 75 57 33

Sitio de tapas tradicionais e saborosas, este local é espazoso e conta con terraza ampla. Entre os pratos que máis éxito teñen figuran as croquetas ou as luras, que se poden pedir en versión bocadillo. 

A Xurela. Estrada do Vao, 1, 3. 986 07 91 93

Aínda que a este local lle custou despegar, desde fai nove anos funciona como tapería, bocatería e bar con menú do día na zona da praia. As luras límpanse no local e prepárase todo con mimo. Os veraneantes que van logo á praia do Vao son clientela habitual do seu bocadillo, que ten tamaño de barra de pan e costa 6,70. Pechan luns e martes pola tarde.